Tweede plaats voor Heren C1 op NK 

Gisteren was het dan zover. Om 06.30 uur vertrekken met de bus naar Amsterdam voor het spelen van het NK, en dit gezamenlijk met de dames C1. De ouders en verdere aanhang waren ruimschoots aanwezig, net zoals het hele seizoen al.

Na de gehele competitie gedomineerd te hebben zonder puntverlies, moest het op deze dag gebeuren. De halve finale tegen Hellas zou zoals al werd verwacht een zware dobber worden, daar Hellas aantrad met een stuk of drie legale spelers uit hun B1.

 

De wedstrijd begon Hellas uiterst sterk, en Bevo was een beetje onder de indruk. Ze liepen een hele tijd tegen een achterstand aan te kijken. Het was een fysiek uiterst zware wedstrijd voor onze boys, die een beetje waren overdonderd. Ruststand 10-14 in het voordeel van Hellas.

 

In de rust hebben de coaches Danny, Rob en Edwin de boys weer op de rit gekregen, want in het begin van de tweede helft kwam Bevo sterk terug middels enkele breaks.

De wedstrijd ging inmiddels gelijk op, en het werd een zinderend slot.

Door de geweldige inzet van onze boys, die tevens geweldig aangemoedigd werden door hun aanhang, werd er een overwinning van 22-20 uitgesleept. Een ware topprestatie. een overwinning waar de boys trots op kunnen zijn. Uitslag Heren Bevo C1-Hellas C1 22-20

 

Al snel daarna de finale tegen Aalsmeer C1. Aalsmeer had zich de halve finale flink kunnen sparen tegen Volendam. Die wedstrijd werd een complete walk over voor Aalsmeer.

Onze jongens waren flink gespannen voor de finale. Aalsmeer begon fris aan de finale, en nam telkens een voorsprong. Echter kwam Bevo ook sterk terug. Tussenstand 11-11. Maar voor de rust nam Aalsmeer weer wat afstand.

 

In de tweede helft was het piepke laeg bij onze boys. Aalsmeer speelde de tweede helft heel gemakkelijk hun cirkelspeler vrij, en liet hem veel te vaak scoren. Toen eenmaal de kopjes gingen hangen, kregen ze ook nog eens een flink aantal breaks tegen. Uitslag Heren Bevo C1- Aalsmeer C1 22-34

 

Desalniettemin een geweldige prestatie van dit team het hele seizoen. Zonder puntverlies eerste geworden in de reguliere competitie, top!!!!

 

Helaas door een ongunstige koppeling in de halve finale tegen het “nieuwe Hellas”, te diep moeten gaan, wat hun in de finale parten speelde.

 

Jongens, heel Bevo is trots op jullie.

 

Ook alle trainers, Danny, Rob, Edwin en Ron super bedankt. Qua groep, om in één woord te zeggen fantastisch!!!!!!! En ook de ouders, in een woord top.