Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch blijft Bevo trouw 

Mustafa Amhaouch wordt Tweede Kamerlid namens het CDA. Hij blijft voorzitter van Targos Bevo Hc.

 

Dat heeft hij zojuist laten weten. “Bevo zit in mijn hart. Ik blijf de club trouw. Ik kan het combineren met met werk in de Tweede Kamer.”

Mustafa Amhaouch volgt in Dan Haag Peter Oskam op, die burgemeester wordt in Capelle aan de IJsel. De installatie zal plaatsvinden na het reces, in januari.

 

Amhaouch is actief binnen het CDA als voorzitter van de lokale afdeling. Hiervoor was hij onder meer gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het CDA in de voormalig gemeente Helden, nu Peel en Maas. Hij is momenteel werkzaam bij hightech bedrijf ASML in Veldhoven, als senior manager.

 

“Ik kijk ernaar uit om vanaf volgend jaar deel uit te mogen maken van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Ik heb mij enkele jaren geleden verkiesbaar gesteld om vanuit mijn ervaring in de lokale politiek en bij allerlei sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties een bijdrage te kunnen leveren.”

“Als volksvertegenwoordiger moet je maatschappelijk geworteld zijn, vanuit die positie weet je wat er leeft, welke problemen mensen hebben en welke oplossingen ook van onderop bedacht worden. Ik zie het als een voorrecht deze kans alsnog te krijgen.”