Twee zwakke fases Targos Bevo Hc fataal 

Twee zwakke fases zijn Targos Bevo Hc fataal geworden in het topduel tegen OCI Lions in de BENE League. Het werd uiteindelijk 34-29 voor de Zuid- Limburgse ploeg, die daardoor aan kop gaat in de BENE League.

OCI Lions begon zeer agressief aan de derby in de Heuf. De offensieve 4-2 verdediging van de gasten bezorgden Targos Bevo HC vele problemen. Onder de bezielende leiding van de routiniers Ivo Steins, Joris Baart en Joa Ramos nam OCI Lions een 4-0 voorsprong. Targos Bevo HC was overdonderd. Pas in de 5e minuut scoorde Pim Augustinus de eerste Panningse treffer. Targos Bevo HC kwam beter in de wedstrijd en nam zelfs een 12-11 voorsprong. Er ontspon zich een boeiende wedstrijd, waarbij OCI Lions profiteerde van slordige afspeelfouten in de aanval van Targos Bevo Hc. De tegenaanvallen waren dodelijk. OCI Lions ging met een 20-17 voorsprong rusten. Direct na rust liepen de gasten uit naar 21-17, maar Targos Bevo HC knokte zich terug in de wedstrijd en verkleinde de achterstand tot 25-24.

 

Op het moment, dat de thuisclub dacht langszij te komen ging het volledig mis voor Targos Bevo Hc. Mooie kansen werden gemist en het slim, maar vooral agressief spelend OCI Lions sloeg genadeloos toe. Tussen de 13e en 18e minuut in de tweede helft vergrootten de mannen van trainer Mark Schmetz, de José Mourinho van het handbal, de voorsprong naar 30-24. Deze doelpuntloze periode werd Targos Bevo HC fataal. Uiteindelijk won OCI Lions met 34-29 deze spannende derby toch met duidelijke cijfers. Bij Targos Bevo HC ontbraken Peter Lambert, Sonni de Jonge en Robin Jansen. Ze werden gemist. Trainer Harold Nusser en zijn mannen gaan zaterdag 24 september op bezoek bij hekkensluiter Merksem Handbal. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om zelfvertrouwen te tanken. Targos Bevo HC moet nog groeien, maar uit de wedstrijd tegen OCI Lions moeten de positieve punten worden meegenomen, dan komt de tweede overwinning er aan.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Pim Augustinus 8, Jeroen van den Beuken 7, Rik Elissen 5, Nick de Kuyper, Bram Knippenbergh en Max de Lange 3.

 

Door: Mat Nellen