‘Topfit beginnen aan BENE-League’ 

De BENE-League gaat zaterdag van start. Targos Bevo Hc speelt de eerste wedstrijd van de Belgisch-Nederlandse competitie in De Heuf tegen Lions.

 

Het is natuurlijk een wedstrijd met een voorverhaal. Iedereen herinnert zich de drie thrillers om het

De voorbereiding was zeer intensief. Dat moet ook op dit niveau.

landskampioenschap afgelopen seizoen tussen beide ploegen. Bevo won de eerste wedstrijd, Lions de tweede. In de beslissende derde wedstrijd in Geleen trok Bevo met 28-29 (na twee verlengingen) aan het langste eind.

“Als ik erover ga nadenken, komt er nog steeds een glimlach op mijn gezicht”, zegt keeper Bart Ravensbergen (21), die samen met Luc Steins (Lions) werd gekozen tot meest waardevolle speler van Nederland. “Een waas van mooie momenten. Zoveel spanning, dat had ik nog nooit meegemaakt. En dan uiteindelijk het kampioenschap binnenhalen. Dat is het mooiste dat je je kunt voorstellen.”

 

Goede dekking

Bevo begon het nieuwe seizoen met twee topwedstrijden in Wit-Rusland voor een plek in de voorronde van de Champions League. Zaterdag wacht Lions in Panningen voor eigen publiek “Beide ploegen willen laten zien dat ze het beste team van Nederland zijn”, zegt de student aan de Johan Cruijff Academy. “We zullen doorgaan op de manier die bij ons past. Een goede dekking neerzetten, en van daaruit de doelpunten maken.”

Voor aanvang van de BENE-League schroefde coach Martin Vlijm de trainingsintensiteit drastisch omhoog. In de vakantie meldde de jeugdige ploeg zich liefst drie keer per dag in De Heuf voor een trainingssessie.

Ravensbergen: “Natuurlijk krijgen de spieren daar klappen van. Maar uiteindelijk worden ze er sterker van. We zijn nu topfit voor de BENE-League. Een bijkomend voordeel van vaak trainen, is dat de nieuwkomers snel in de groep zijn opgenomen.”

 

Wisselmogelijkheden

Bevo is sterker dan vorig seizoen, deelt Ravensbergen de opvatting van trainer Martin Vlijm. Natuurlijk, met het wegvallen van Ron Klemann boet de club in wat betreft ervaring. Maar daar staan enkele opvallende versterkingen tegenover. Sonni de Jonge (rechteropbouw, rechterhoek), een van de grootste Nederlandse talenten, kwam over van E&O uit Emmen. Oud-ploeggenoot Karim Tamim (cirkelspeler) zette eerder zijn handtekening onder het Bevo-contract.

Verder is de selectie grotendeels intact gebleven. Dario Polman, Bram Knippenbergh, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper en Ravensbergen tekenden bij, evenals succescoach Martin Vlijm.

“Natuurlijk is het jammer dat Ron er niet meer bij is”, zegt de talentvolle keeper. “Dat laat onverlet dat we in de breedte sterker zijn geworden. We hebben meer wisselmogelijkheden. Hopelijk betaalt zich dat uit gaandeweg de competitie.”

 

Voorspelling

Ravensbergen durft zich niet te wagen aan een voorspelling voor de BENE-League. Van de Belgische teams schat hij KV Sasja (Antwerpen) en Hasselt hoog in. Aalsmeer is natuurlijk ook een kanshebber.

En Bevo? “Ons doel is dat we gaan meespelen om de prijzen. We zijn super gemotiveerd. Alle teams zijn trouwens aan elkaar gewaagd. Iedere week zullen we onverwachte uitslagen zien. Voor mijzelf wil ik laten zien dat mijn goede prestaties van vorig seizoen geen oprisping waren. Mijn doel is de beste keeper van Nederland én België te worden.”

 

 

Seizoenskaarten Targos Bevo Hc

Komend seizoen wordt een speciaal jaar voor de heren van Targos Bevo Hc. Na het eerste landskampioenschap in de historie van de club staan er dit seizoen weer een aantal interessante noviteiten op het programma.

 

Om al deze mooie wedstrijden te kunnen volgen bieden wij nu ook voor onze trouwe supporters een volwaardige seizoenkaart aan.

 

Meer informatie over de seizoenskaarten