Toon Leenders terug naar Targos Bevo Hc 

International Toon Leenders (28) speelt vanaf volgend seizoen voor Targos Bevo Hc, de handbalclub waar hij zijn loopbaan begon. 

Dat hebben technische commissie en Leenders samen bekendgemaakt. De verdediger/cirkelspeler uit Nederweert-Eind gaat het handballen combineren met zijn maatschappelijke loopbaan.

 

Leenders speelt dit seizoen voor de Duitse ploeg HSG

Nordhorn-Lingen dat uitkomt in de tweede divisie . Daarvoor speelde hij twee jaar in de allersterkste competitie ter wereld, de Bundesliga, voor TUSEM Essen.

 

“Uiteraard zijn wij heel erg blij dat Toon terugkeert”, zegt manager Danny van Katwijk. “Toon is pas 28 jaar. De ervaring die hij in Duitsland heeft opgedaan heeft hem nog sterker gemaakt. Bij Essen speelde hij tegen de beste spelers ter wereld.”

 

Leenders, 2.02 meter groot, doorliep alle jeugdteams bij Bevo. In 2009 vertrok hij naar Duitsland. Na drie seizoenen Nordhorn-Lingen maakte hij de overstap naar de Bundesliga. Na twee seizoenen TUSEM Essen keerde hij zomer vorig jaar terug naar Nordhorn-Lingen, dat momenteel achtste staat in de tweede divisie en kans maakt op het bereiken van de nacompetitie.

 

Leenders speelde 41 interlands waarin hij 103 doelpunten maakte.

Van Katwijk: “We hebben altijd contact gehouden met Toon sinds hij in Duitsland speelt. Toon hoort bij Bevo. De Heuf gaat veel plezier aan hem beleven.”