Toon Leenders, Pim Augustinus en Dario Polman opgeroepen voor Oranje.  

De Oranje herenhandballers gaan in voor bereiding op de play-off wedstrijden tegen Polen, die half juni gespeeld gaan worden, in april op trainingsstagen naar Portugal. Naast een vriendschappelijk wedstrijd tegen Portugal op 7 april neemt men ook deel aan een drielandentoernooi. Op 8 en 9 april speelt men dan tegen Portugal en Slowakije.

De ploeg van bondscoach Joop Fiege, die Martin Vlijm als assistent meeneemt omdat Gino Smits met Jong Oranje het EK kwalificatietoernooi moet spelen, vertrekt op 6 juni naar Porto. Zondag 10 april reist men weer naar huis.

 

Ten opzichte van de selectie waarmee de bondscoach in Januari het toernooi in Rusland en de wedstrijden tegen Zwitserland heeft gespeeld heeft hij voor deze trip op een aantal plaatsten gewijzigd. Op deze manier probeert men de Oranjekern te verbreden. "Het is goed dat spelers die tegen de Oranjeselectie aanzitten de kans krijgen zich ook verder te ontwikkelen en kunnen leren van de ervaringen van andere spelers. We hebben dan ook bewust een aantal spelers thuisgelaten wn andere spelers daarvoor geselecteerd, aldus Joop Fiege .

 

Fiege: "Zo vervangt Maurits van Buren in de selectie Arjan Haenen, Dario Polman gaat mee in plaats van Patrick Miedema, Tommy Falke komt voor Jeffery Boomhouwer en Luuk Hoiting neemt de plaats van Bart Ravenbergen in. Daarnaast is ook Jorn Smits weer van de partij die in januari nog geblesseerd was hij neemt de plek over van Jort Neuteboom".

 

1. Toon Leenders --- Targos Bevo HC

2. Ivo Steins --- OCI-LIONS

3. Léon van Schie --- Achilles Bocholt

4. Tim Remer --- TuS-N Lübbecke

5. Jasper Adams --- TV Emsdetten

6. Luc Steins --- OCI-LIONS

7. Bobby Schagen --- TuS-N Lübbecke

8. Joris Baart OCI-LIONS

9. Fabian van Olphen --- SC Magdeburg

10. Pim Augustinus --- Targos Bevo HC

11. Gerrie Eijlers --- GWD Minden

12. Maurits van Buren --- Kras Volendam

13. Dario Polman --- Targos Bevo

14. Tommy Falke --- JMS Hurry Up

15. Luuk Hoiting --- OCI-LIONS

16. Jorn Smits --- Kras Volendam