Toon Leenders dicht Bevo titelkansen toe 

‘We gaan voor de prijzen’ 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag de laatste wedstrijd van de BENE League tegen Hasselt. De Belgische ploeg is ook de eerste tegenstander tijdens de final four volgende week in Sittard. Toon Leenders: “We gaan voor de prijzen.”

Afgelopen zaterdag wonnen jullie met 32-29 van Tongeren. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

Toon Leenders: “Tevreden, omdat we hebben gewonnen. Alleen hadden we meer moeten scoren en minder doelpunten tegen moeten krijgen. We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar namen onvoldoende afstand door slordigheden en technische fouten. We lieten het vooral afweten in de omschakeling. Daardoor kon Tongeren 29 doelpunten maken. Dat waren er zes, zeven teveel eigenlijk.”

 

De laatste vijf minuten scoorde Tongeren vier keer. Jullie één keer.

“Ik geloof dat we toen zeven technische fouten maakten. Daar moet wel bij worden aangetekend dat we een maand niet meer samen hadden getraind, vanwege interlandverplichtingen van Bart, Robin, Pim en Ik. Maar het klopt wel wat je opmerkt. We moeten constanter zijn. Zoals in de weken voor de winterpauze. Dan krijgen we vanzelf minder doelpunten tegen.”

 

Na zes seizoenen Duitsland ben je teruggekeerd bij Bevo. Hoe bevalt het je?

“Heel goed. Wel was het in het begin echt wennen. Dan doel ik op de combinatie van werken en handballen. In Duitsland stond alles in het teken van het handballen. Trainen was het fysieke hoogtepunt van de dag. Nu moet ik ’s morgen vroegs op om de koeien te melen en ’s avonds trainen. Dat was in het begin heel zwaar”

 

Is er in zes jaar veel veranderd bij Bevo?

“Bevo voelt nog steeds als die warme deken. Het is een grote familie. Toen ik in Duitsland speelde, kwam ik geregeld in De Heuf naar Bevo kijken. Dat voelde telkens als thuiskomen.”

 

Wat vind je van het niveau van de selectie?

“We hebben een heel getalenteerde ploeg. Het is een hele hechte groep ook. De vorm is groeiende, het samenspel wordt steeds beter.”

 

Jullie staan derde. Winst op Hasselt levert de tweede plaats op in de BENE-League. De volgende stap is de final four winnen.

“Dat moet kunnen lukken. We spelen nu twee keer achter elkaar tegen Hasselt. Zaterdag en volgende week tijdens de Final Four. Zaterdag zal de blik toch al een beetje gefocussed zijn op de final four. Als je die wilt winnen, dan kun je ook twee keer winnen van Hasselt. Daarbij komt dat we al meer dan twee maanden ongeslagen zijn. Dat willen we graag voortzetten.”

 

Wekelijks blinkt er iemand anders uit bij jullie. Ook de goals zijn netjes verdeeld.

“Klopt. Dat zegt voldoende over de kracht van deze selectie. Dat is ook wat we tegen elkaar gezegd hebben aan het begin van het seizoen. ‘We gaan voor de prijzen’.”