Toch feestje na nederlaag Bevo 

Targos Bevo HC heeft zaterdag de handbalkraker tegen OCI Lions verloren met 22 – 32. Toch was er na afloop een feestje in De Heuf.

Heren A veroverde eerder op de dag de landstitel door in de finale Quintus Aalsmeer te verslaan met 12-10. Twintig seconden voor het einde stelde Ephrahim Jerry de eindzege en daarmee de titel veilig.

 

Voor de huldiging van de kampioensploeg nam Bevo afscheid van Eelco Weevers, Karim Tamim en Daan Versleeuwen. Weevers stopt, Tamim kan topsport niet meer combineren met zijn studie en Versleeuwen handbalt volgend jaar voor Houten. Ook teamleider Theo Sonnemans verlaat de club. Hij wordt teammanager bij Oranje.

 

Tevreden

Coach Martin Vlijm zag zijn ploeg eerder op de avond kansloos verliezen. Daar was hij niet blij mee. “We maakten de eerste tien minuten veel te veel fouten. Lions hoefde niks te doen om toch uit te kunnen lopen. Hetzelfde gebeurde in de tweede helft.”

 

Terugblikkend over het hele seizoen toonde Vlijm zich wel tevreden. “We hebben de Supercup gewonnen, de finale gehaald van de BENE-League en we hebben ons opnieuw geplaatst voor de BENE-League. Vergeet niet, ook vorig jaar stonden we vierde toen we ons plaatsten voor de kruisfinale. De top vier is dit jaar dichter naar elkaar toe gekropen.”

 

Kans

Bevo had nog een minieme kans om zich te plaatsen voor de finale in de kampioenspoule. Dan moest ruim gewonnen worden van Lions en mocht

naaste belager KRAS Volendam slechts met weinig doelpunten verschil winnen van rode lantaarndrager Red-Rag Tachos. Volendam maakte korte metten met dat scenario. Met rust stond het al 22 – 6. In de tweede helft deed Volendam het rustiger aan, getuige de eindstand van 38-21.

 

Strafworp

Bevo begon zoals gezegd slecht aan de wedstrijd. Jeroen van den Beucken maakte nog wel 2 -1, maar de volgende tien minuten waren voor Lions dat een voorsprong nam van 2 - 8. De thuisploeg leed veel balverlies waardoor de tegenstander via breaks kon toeslaan.

 

Daarna knokte de ploeg van Vlijm zich knap terug in de wedstrijd. Dat resulteerde met nog vijf minuten te spelen in een tussenstand van 12 - 12. Na het missen van een strafworp door Eelco Weevers ging Lions toch rusten met een voorsprong (12 – 14).

 

Blauwdruk

Het begin van de tweede helft was een blauwdruk van de eerste helft. Opnieuw was alle samenhang zoek bij Bevo. De kandidaat voor de titel strafte de inzinking genadeloos af. Met nog tien minuten te spelen stond er 18-29 op het scorebord.

 

Een dieptepunt was de rode kaart voor Dario Polman. Aan Lions-zijde kreeg Marco Vernooy een dubbele tijdstraf. Een tegenslag voor Bevo waren nieuwe blessures voor beide cirkelspelers: Karim Tamim en Niek Jordens. Een lichtpunt was de terugkeer van Daan Versleeuwen na een slepende blessure. Maar ook hij kon het spelbeeld niet meer veranderen.

 

Doelpunten: Eelco Weevers (vijf), Jeroen van den Beucken (vier), Pim Augustinus (drie), Sonni de Jonge (drie), Robin Jansen (twee), Dario Polman (twee), Bram Knippenbergh (één), Daan Versleeuwen (één), Nick de Kuyper (één). Rode kaart: Dario Polman.