Thuiswedstrijd Heren 2 tegen Atomium '61 

Targos Bevo Bc speelt zondag thuis tegen Atomium ’61. Uit werd gewonnen met liefst 20-30. Geen vuiltje aan de lucht. Of wel coach Robin Gielen?

 

Ben jij tevreden over het handbalseizoen van de Heren 2 totnutoe?

Robin Gielen: “Als je puur kijkt naar onze doelstelling – handhaven in de eerste divisie – prima. Dan doen we het hartstikke goed. Zeker als je in ogenschouw neemt dat veel jongens zijn overgekomen uit de A-jeugd en zelfs nog A-speler zijn. Wij staan nu negende, maar winnen we een wedstrijd dan staan we in de top 4. Ook prima. Maar als ik uit ga van de kwaliteiten van de ploeg en wat de spelers zelf hebben uitgesproken – spelen voor een nacompetitieplek – dan ben ik niet tevreden.”

 

Jullie spelen wisselvallig, laten de uitslagen zien. Afgelopen zaterdag gingen jullie onderuit bij Achilles AHV met 21-11.

“Kenmerkend voor een jong team is dat de prestaties niet stabiel zijn. De ene week speel je hartstikke goed tegen een topploeg, een week later verlies je van een mindere tegenstander. Dan laten we het gewoon liggen, zoals tegen Achilles gebeurde. Dat is geen bijzondere ploeg, maar we kregen wel een pak plaag.”

 

Over welke wedstrijden ben je wel tevreden?

“DIOS uit. Weliswaar verloren, maar wel een hele goede wedstrijd gespeeld. Tegen Haro Rotterdam en Fiquas Aalsmeer zijn nog een paar voorbeelden. Toen deden we het gewoon prima.”

 

Ben je verrast door de kwaliteiten van de de ploeg?

“Nee, ik ken de kwaliteiten van de spelers. Ik werk al drie jaar met ze samen. Ze kunnen dit niveau aan, alleen moeten ze stabieler worden. Ze moeten altijd voor een 7 kunnen spelen, en niet de ene week voor een 4 en de andere week voor een 8. Ik weet dat ze zelfs kunnen gaan voor een 8 of een 9 gemiddeld in plaats van die 7. Op de trainingen zie ik hele goede dingen gebeuren. In de wedstrijden zie ik dat helaas niet altijd terug.”

 

Als gevolg van de blessuregolf bij Heren 1 moeten de beloften veel opvangen.

“Je weet als coach dat dit kan gebeuren. Maar het is ook heel vervelend. Ik ben van mening dat een speler zich in een veilige leeromgeving moet bevinden om goed te kunnen presteren. Die creëer je door heel veel samen te zijn, ook buiten het handballen om. Dat proces wordt doorbroken en dan wordt het automatisch moeilijker om zekerheden in de ploeg in te bouwen. Van de andere kant steken ze veel op bij het eerste. Ik hoor dat de Heren 1 positief zijn over de jongens die met ze meetrainen. Dat is wel weer een voordeel.”

 

Jullie spelen zondag in de Heuf tegen Atomium ’61. De uitwedstrijd werd gewonnen met liefst 20-30. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken.

“Als je kijkt naar de ranglijst, dan moeten we de wedstrijd thuis ook kunnen winnen met tien doelpunten verschil. Van de andere kant, wij hebben een paar mindere wedstrijden achter de rug, terwijl Atominum twee weken geleden tegen koploper Venlo gelijk speelde en vorige week pas in de laatste seconden verloor tegen DIOS door een strafworp. Ik denk dat zij meer met een opgeheven hoofd naar Panningen komen dan dat onze jongens het geloof hebben in een 30-20 overwinning. Ik zal ze voorhouden dat ze gewoon naar voren moeten kijken, en niet achterom. Ze hebben zoveel kwaliteiten, alleen heb ik het idee dat ze dat zelf niet altijd beseffen.”