Thijs van de Mortel maakt plaats bij Targos Bevo Hc 

Na 9 seizoenen in actie te zijn gekomen voor Targos Bevo Hc, onderbroken door 3 seizoenen Bundesligahandbal in Duitsland, vindt Thijs van de Mortel het welletjes. De aimabele doelman, die in 2008 nog werd verkozen tot beste doelman in de Nederlandse eredivisie, hangt zijn handbalschoenen aan de wilgen.

De combinatie handbal en maatschappelijke carrière viel hem de laatste jaren al steeds moeilijker en met de vooruitzichten van een druk seizoen vol wedstrijden in BeNe-liga, eredivisie en voorronde Champions League vond hij het moment gekomen om een punt te zetten achter handbal op topniveau. Daarmee stopt de 30-jarige doelman, door zijn fans liefkozend ‘Tieske’ genoemd, juist op het moment dat hij met zijn team de landstitel in de wacht heeft gesleept.

Hij kijkt nu al uit naar de vrije tijd die deze beslissing hem op zal leveren, maar geeft ook aan met name het teamgebeuren te gaan missen. Het dag in-dag uit samen werken aan verbetering, met zijn allen streven naar een gemeenschappelijk doel heeft hij al die jaren als bijzonder prettig ervaren. Ook het afscheid van de Bevo-familie, die tijdens de wedstrijden steevast zorgde voor een fantastische sfeer en die hem binnen de club zo op zijn plaats heeft laten voelen, valt hem zwaar. In de komende maanden zal hij echter nog regelmatig in sporthal De Heuf te vinden zijn om de verrichtingen van zijn ploeggenoten te volgen. Ook zijn opvolger zal hij daarbij nauwlettend volgen.

Bekend is dat zijn plaats in het Bevo-doel ingevuld zal worden vanuit de eigen gelederen. De 17-jarige Mark van den Beucken, die in het afgelopen seizoen al meetrainde de hoofdmacht, gaat doorschuiven naar de kernselectie. Na de gehele jeugdopleiding van Bevo Hc doorlopen te hebben en inmiddels ook al een vaste waarde te zijn in het doel van Jong Oranje, staat de talentvolle inwoner van Beringe op de drempel van een nieuw avontuur. In de selectie van de hoofdmacht krijgt hij onder andere te maken met collega-doelman Bart Ravensbergen, onlangs uitgeroepen tot beste doelman van Nederland, en broer Jeroen van den Beucken.