Terugblik op eerste seizoenshelft. Bevo op een keurige 3de plek 

De heren van Herpertz Bevo Hc kunnen terugblikken op een uitstekende eerste seizoenshelft in de BeneLeague. Herpertz Bevo Hc begon de eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen Sporting Nelo. Bevo verspeelde een riante voorsprong waardoor het eindresultaat bleef steken op een gelijksspel. Maar is dit gelijke spel wellicht een voorbode geweest op het vervolg van deze competitie? Herinnert u zich nog vier jaar geleden?

In het kampioensjaar speelde Bevo ook haar eerste wedstrijd gelijk… en iedereen weet hoe dit is geëindigd! Bevo hervatte de competitie sterk met twee overwinningen die pas in de eindfase werden behaald. In en tegen Aalsmeer won Bevo met 28-29 na een hectische slotfase. De overwinning tegen Sasja werd binnen gehaald op het eind van de wedstrijd 31-28. Met 5 punten uit 3 duels kende Bevo een prima start van het BeneLeague-seizoen. De mannen van Herpertz Bevo moesten hierna op bezoek bij ‘’angstgegner’’ Volendam. In het Palingdorp werd voor het eerst verloren. Dit mocht Bevo zichzelf verwijten door het missen van heel wat kansen. Revanche moest worden behaald in de wedstrijd tegen Callant/Tongeren. De mannen van Jo Smeets lieten geen spaan heel van de club uit België. Er volgde een riante overwinning met zestien doelpunten verschil. Het publiek stond op de banken en er was een positieve stemming in SportArena de Heuf. Dit gaf vertrouwen voor het duel in het verre Zwartemeer. Waar Bevo vorig seizoen tot tweemaal toe in één week daar verloor, won Bevo nu wel het duel van het team van Martin Vlijm. Geen hoogstaande wedstrijd, maar een wedstrijd op karakter. Bevo is duidelijk groeiende.

De echte clash kwam in speelronde zeven. De Limburgse derby tegen OCI/LIONS werd gespeeld met een fantastische ambiance in een zo goed als uitverkochte sporthal. Bevo en Lions maakte er een aantrekkelijke wedstrijd van met een ruststand van 18-17. Het vervolg van deze wedstrijd was zenuwslopend. Bevo rook de twee punten, maar Ramos dacht daar anders over. In de slotseconde schoot hij Lions naar een gelijkspel. Wat ontzettend zuur maar complimenten alom. Na een weekje geen wedstrijd i.v.m. een interland week werd de BeneLeague hervat tegen Wematrans/Quintus. De ploeg uit Kwintsheul had nog geen punten. Bevo won uiteindelijk in een waar doelpuntenfestijn. 41-31. Een verplicht nummertje al werd Quintus zeker niet onderschat. Hierna volgde nog drie hele zware wedstrijden. Visé uit, Hasselt thuis en Bocholt uit. Echt, een loodzwaar programma dus. Te beginnen in Visé net over de grens bij Maastricht. Bevo begon uitstekend met een 9-12 voorsprong, echter verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon. Bevo speelde een hele lastige en zware wedstrijd tegen een stugge ploeg met voldoende kwaliteiten en fysieke weerstand. Bevo haakte soms nog aan maar kon niet gelijkkomen. Er werd voor de tweede keer verloren dit seizoen, eindstand 30-28. Voor de volgende wedstrijd was de taak simpel! Bevo wilde haar plek in de top 4 behouden, dus moest er gewonnen worden van concurrent Initia Hasselt. Het publiek stond op de banken in een volle sporthal de Heuf. Een ontzettend gave wedstrijd met twee ploegen die met lef en enorm veel snelheid het publiek aan haar trekken liet komen. Met als eindresultaat twee belangrijke punten. De scheidsrechters floten af bij een stand van 35-33. Bevo maakte zich op voor een feestje samen met alle aanwezige leden en sponsoren. Het slotstuk was tegen de sterkste ploeg in deze competitie. Bevo ging op bezoek bij Achilles Bocholt. Herpertz Bevo Hc ging voor een stunt tegen de koploper. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Een zwakke eerste helft met een onherkenbaar Bevo. Na een flinke peptalk kwam Bevo als herboren uit de kleedkamer. Een geweldige tweede helft waarin gespeeld werd vanuit een snelle omschakeling en een hardwerkende ploeg in de dekking. De uitbarsting kwam één seconde voor tijd. Niek Jordens schoot de gelijkmaker binnen 31-31. Er volgde een ontlading van jewelste. De staf en spelers sprongen elkaar in de armen. Wat een comeback!! Het uitpubliek had de armen omhoog. Wat waren zij trots.

Herpertz Bevo Hc behaalde in 11 speelrondes 15 punten. Dit is goed voor een verdienstelijke 3de plek.

 

Maar…we willen meer. De concurrentie is groot. De nummer zeven staat immers maar op twee punten achterstand. Bevo vervolgt de terugronde tegen Sporting Nelo. Een wedstrijd met revanchegevoelens.

 

Korte samengevat. Bevo LEEFT!! Een strijdend team dat snel en attractief handbal speelt en voor elkaar wilt werken. De match tussen staf en spelers werkt uitstekend. Het sponsoren netwerk breidt zich steeds verder uit. De Heuf zit elke wedstrijd weer bijna vol en de sfeer is fantastisch. Is dit een voorbode voor een goede tweede helft van de BeneLeague? Is dit een voorbode voor nog meer? We gaan het zien. Bevo rekent zich zeker nog niet rijk, maar bekijkt het wedstrijd per wedstrijd. Wat zou het fantastisch zijn als dit team de FINAL 4 kan behalen!

 

Op naar een succesvolle tweede seizoenshelft!!

 

BEN ERBIJ BELEEF HET MEE !!