Terechte overwinning heren B1! 

Zaterdag jl. waren de heren van de B1 te gast in Etten-Leur waar de wedstrijd gespeeld werd tegen West Brabant Combinatie HB1. De thuiswedstrijd werd verloren met 27-28. Om de rangpositie te handhaven was winst nu noodzakelijk.

 

De jongens gingen voortvarend van start; snelle doeltreffende acties leidde na 12 minuten al tot een voorsprong van 1-6.

De verdediging zat de eerste helft prima in elkaar; West Brabant Combinatie wist niet om te gaan met deze sterke dekking en wist nauwelijks te scoren. Daarentegen bleef Bevo mooie acties uitspelen en hun kansen goed benutten. Met nog 3,5 minuut te spelen was de stand inmiddels 3-9. In de slotfase van de eerste helft werd nog twee keer gescoord aan Bevo zijde; ruststand 3-11.

 

In de tweede helft kreeg het publiek een heel ander spel te zien aan de zijde van West Brabant Combinatie. Men zocht de confrontatie met de verdediging van Bevo op en de arbitrage ging hierin mee.

Dit leidde tot veel 2 minuten tijdstraffen voor Bevo en de heren van West Brabant Combinatie wisten de stand terug te brengen naar 7-13 met nog 14 minuten te spelen. Door het vaak spelen in ondertal kwam Bevo niet goed tot scoren. Het werd spannend, want West Brabant Combinatie wist zelfs terug te komen tot 14-16. De spanning was ook op de tribune te merken. Gelukkig scoorde Bevo in de laatste minuut de beslissende treffer 14-17.

De eindstand was 15-17.

 

Zaterdag a.s. speelt de B1 tegen Snelwiek Rotterdam HB1 in de Heuf om 13.35 uur.