Team prestatie dames A2 Targos Bevo Hc 

Afgelopen zondag moesten de dames vroeg uit de veren. Op het programma stond de return tegen de directe concurrent Wijnandia A1. Thuis hadden de dames nipt verloren van de meisjes van Wijnandia, een klein verschil van maar twee doelpunten. Vertrek stond om 9.15 uur gepland en de dames hadden er zin in.

Tijdens de lange reis had iedereen zo zijn eigen voorbereiding, de een heerlijk de ogen gesloten, de ander muziek op de oren en een derde gezellig babbelend met een teamgenoot. Aangekomen in het sportcentrum Hulsberg te Hulsberg werd de focus meteen op de wedstrijd gezet, strakke blikken en serieuze plannen voor de wedstrijd werden in het kleedlokaal gesmeed. In de sterk verouderde hal was de warming up niet optimaal en de ogen moesten ook even wennen aan het aparte licht. In het veld waren er vier schaduwen te zien bij de speelsters, wat vergelijkbaar is bij een voetbalmatch. Dan besef je weer dat we thuis altijd in een fantastisch accommodatie mogen spelen, in de handbal arena van de Heuf.

 

De dames van Targos Bevo Hc begonnen ondanks de mindere voorbereiding zeer geconcentreerd en gedreven aan de wedstrijd. Instructies die de meiden hadden meegekregen waren met name op de verdediging gericht. Deze moest staan als een huis. Een snelle voorsprong was al meteen een feit en ook de verdediging zat goed in elkaar. De dames van Wijnandia kwamen niet door de linies van de sterk verdedigende dames van Bevo. Al snel stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Een voorsprong van 5-11 was dan ook aan de magere kant. Nu zorgen dat na de rust dit spel en voorsprong doorgezet kon worden. Ervaring van de afgelopen aantal wedstrijden leerde dat de dames de tweede helft de wedstrijden graag uit hun vingers lieten glippen.

Zo ook nu in de tweede helft werd in de eerste 10 minuten rommelig gespeeld. De dames paste zich te veel aan aan de speelstijl van de tegenstander. Er werd te gehaast gespeeld, te snel afgerond en niet het eigen spel gespeeld. Gelukkig herpakte de dames zich na een kwartier in de tweede helft, intussen was de tegenstander op twee doelpunten verschil genaderd. Het spel begon weer goed te lopen voor de dames van Bevo, de verdediging stond weer en er werd heerlijk gescoord vanuit verschillende posities. Een eindstand op het bord van 15-19 was dan ook zeker terecht. Dames proficiat met deze overtuigende overwinning, een knappe teamprestatie!

 

Wo(man) of the match : alle dames van Targos Bevo A2.

 

Coach 21