Targos Bevo start finaleronde in Sittard 

Targos Bevo Hc speelt de eerste wedstrijd van de finaleronde in Sittard tegen OCI Lions 

Door de 33 - 26 zege op Aalsmeer afgelopen zaterdag is Lions niet meer te achterhalen in de reguliere competitie en mag daarom de eerste beslissingswedstrijd in eigen huis afwerken.

De bekerwinnaar uit Sittard/Geleen had aan één punt voldoende om eerste te worden. Bevo, dat won bij Hurry Up met 30 - 33, eindigt als tweede.

Zondag 22 mei volgt de eerste finalewedstrijd in Sittard (aanvang 16.00 uur). Zaterdag 28 mei treffen Bevo en Lions elkaar om 16.00 uur in De Heuf. Meer informatie over de finalewedstrijden

 

Aantrekkelijke wedstrijd

Bevo en Hurry Up speelden zaterdagavond in Zwartemeer een aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en scoorden er flink op los. De ruststand was 18 - 18.

“In de eerste helft hadden we al een gaatje moeten slaan”, zegt coach Martin Vlijm. “We stonden voor met een paar doelpunten. Even later stond Hurry Up met een doelpunt voor. Dat was slordig van ons.”

In de tweede helft scoorde Bevo vijftien keer, tegenover Hurry Up twaalf keer. Bevo pakte een gaatje bij 24-26 en dat werd niet meer uit handen gegeven. Uiteindelijk stond er 30 - 33 op het scorebord. Beste speler bij Bevo was Rik Elissen, die de laatste tijd uitstekend op dreef is.

“Aanvallend speelden we goed”, aldus Vlijm, die flink doorwisselde om iedereen speelminuten te geven. “Winnen was ook de insteek. We willen het goede gevoel van de laatste wedstrijden vast blijven houden.”

 

Bevo Tifosi

Zaterdag in De Heuf rekent Bevo opnieuw op de massale steun van de Bevo Tifosi, zoals de spontaan geboren supportersclub heet. Hoewel er op de slotdag tegen Lions niets meer op het spel staat, gaat coach Martijn Vlijm met zijn ploeg toch voor de winst. Het heeft geen zin om rustig aan te doen om spelers te sparen, zegt hij. “Juist dan zul je zien dat iemand geblesseerd raakt.”

 

Underdog

Bevo zal een week later als underdog beginnen aan de finaleronde, net als twee jaar geleden. “Lions is verder dan wij”, vindt Vlijm. “Ze hebben een bredere selectie en hebben Europees gespeeld. Ze maken de meeste doelpunten en hun dekking wordt alom geprezen. Maar in de finale kan net alles anders zijn. Het is een andere spanning. Twee jaar geleden was Lions ook favoriet, maar won Bevo. Daarom, ik wil het eerst nog wel eens zien.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (acht), Rik Elissen (zes), Pim Augustinus (vijf), Sonni de Jonge (vier), Dario Polman (drie), Toon Leenders en Merijn Haenen (twee), Bram Knippenbergh, Max de Lange en Niek Jordens (één). Tijdstraf: Jeroen van den Beucken (één).