Targos Bevo Heren 2 Poulewinnaar Ambiorixcup 2014 Tongeren 

Op zondag 17 Augustus namen de Targos Heren 2 deel aan het Ambiorixcup te Tongeren. Er werd gespeeld in 2 poules wat resulteerde voor de Targos Bevo heren in 2 wedstrijden deze zondagmiddag.

Coach Robin Gielen greep deze kans om diverse spelers en systemen te kunnen uit te breiden zoals afgelopen week hij ook deed in de voorbereidingswedstrijd tegen HHV Meeuwen thuis in De Heuf.

 

In het Belgische Tongeren lieten onze mannen direct zien waar ze voor gekomen waren op dit toernooi, de openingstreffers werden gescoord door Nick en Niels en Targos Bevo nam “brutaal” de leiding en liet dit niet meer los, na 10 minuten speeltijd. Grace Hollogne was onder de indruk van dit snellen spel en starten een inhaalrace in. Met succes!! Met nog een kwartier op de klok , knokte Hollogne zich terug naar een ruststand van 9-13, voordeel Hollogne.

 

In de korte rusttijd maakte Coach Robin Gielen zijn mannen duidelijk over de speelwijze van deze tegenstanders en gaf voldoende feedback en dit resulteerde in een flitsende start 2e helft. Hollogne kreeg in het 2e bedrijf 12 kansen die zij positief benutten, terwijl Targos Bevo maar liefst 18x de keeper wist te passeren. Eindstand: 27-25 Targos Bevo HS2.

 

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen de gastheer van het toernooi, namelijk Tongeren. Vanaf het beginsignaal namen de Targos Bevo mannen de regie over in deze poule/finale wedstrijd. Niels plaatste de openingstreffer na 2 minuten speeltijd en Clim, Nick en Robin volgden hem en zorgden dat de stand na 15 minuten speeltijd stond op 3-9 voordeel Targos Bevo.

 

Vanaf het begin had Tongeren het behoorlijk zwaar doordat de verdediging van Targos Bevo stond als een huis, ook de tegenaanvallen waren een ware plaag voor Tongeren.

 

Een kleine prikkel deden de Belgische mannen kort voor rust, maar de achterstand was eigenlijk niet meer in te lopen. De 20 meegereisde Targos supporters kregen een 2e helft te zien waar Coach Robin Gielen zijn spelers duidelijk maakte om deze wedstrijd gewoon uit te spelen. De eindstand was na 2x 30 minuten spelen ook in het voordeel van Targos Bevo, namelijk 28-20. Coach Robin Gielen kan tevreden terug kijken op deze korte voorbereiding wedstrijden .

 

Hiermee zijn de Targos Bevo mannen 1e geworden in de poule!!

 

Scores deze middag: Nick (14x), Niels (7x) (6 x 7mrt), Rob(6x), Ephrahim, Clim, Joost(5x), Jens (4x)(1x 7 mrt), Robin(3x) en Martijn (2x).

 

Zondag 23 Augustus zijn deze mannen te gast in het voorprogramma van de Targos Bevo Heren 1 in het Duitse Leichlingen. Om 16.30 zullen zij aantreden in het Duitse Leichlingen tegen TV Leichlingen HS2.

 

De Targos Bevo Heren 1 zullen om 18.00 een oefenwedstrijd tegen TV Leichlingen spelen.