Targos Bevo Hc wint verdiend van koploper 

Targos Bevo Hc heeft voor een verrassing gezorgd door koploper United Tongeren in de BENE-League te verslaan. In de Heuf werd het 28-24. De overwinning was verdiend. 

Het publiek, dat afscheid nam van Heufspeaker Greon van der Sterren, beleefde tien knotsgekke slotminuten, met Bevo dat op spectaculaire wijze afstand nam van Tongeren.

Hoogtepunt was het doelpunt van keeper Bart Ravensbergen, die met een lange afstandsworp het lege doel trof van de tegenstander. Tongeren zocht met keeper en al de aanval op in een poging dichterbij te komen.

 

Rondje

Dat lukte niet. Met nog vijf minuten te spelen stond er 25-22 op het scorebord. Robin Jansen vergrootte de voorsprong waarna Ravensbergen zijn kunstje deed. Niek Jordens liet de 28-23 aantekenen. In de slotminuut deed Tongeren nog iets terug. De overwinning werd uitbundig gevierd in de kantine. Mede dankzij Ravensbergen, die een rondje moest geven aan de ploeg voor zijn geslaagde stunt.

 

“Het publiek heeft kunnen genieten”, aldus coach Martin Vlijm. “Ik heb al vaker gezegd dat iedereen van iedereen kan winnen in de BENE-League. Dat maakt deze competitie zo leuk.” Over de prestatie van zijn ploeg was hij zeer tevreden. “Alles viel op zijn plek. De jongens begonnen in een hoog tempo en zijn blijven doorgaan. Daar had Tongeren grote moeite mee.”

 

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, althans de eerste twintig minuten. De thuisploeg toonde zich daarna trefzekerder. Met nog vier minuten te spelen was het 14-11. Na de 15-12 door Jeroen van den Beucken zette Tongeren de ruststand van 15-13 op het scorebord. Bijna was het nog 15-14 geweest, maar dat wist Ravensbergen met een fraaie redding te voorkomen.

 

Verzet

Bevo begon ook goed aan de tweede helft, maar Tongeren knokte zich terug in de wedstrijd en kwam met nog een kwartier te spelen zelfs op voorsprong: 19-20. De thuisploeg bleef doorgaan in het hoge tempo en dat betaalde zich uiteindelijk uit. Nick de Kuyper scoorde binnen enkele minuten drie keer achter elkaar en zette Bevo daarmee op een 23-20 voorsprong.

 

Vanaf dat moment had Tongeren weinig meer in te brengen. Robin Jansen maakte met nog drie minuten te spelen 26-22, waarna het moment van Bart Ravensberg kwam en het verzet van de Belgische ploeg definitief was gebroken.

Coach Martin Vlijm: “De jongens hebben een geweldige wedstrijd gespeld. Terwijl we maar acht spelers hadden. Vlak voor aanvang moest Bram Knippenbergh afhaken en hebben we de ploeg nog moeten ombouwen.”

 

Uitwedstrijd

Bevo hervat de BENE-League op 17 januari met de uitwedstrijd tegen Fiqas Aalsmeer. De thuiswedstrijd eindigde in een 33-26 overwinning voor de ploeg van Vlijm. “Ik ga ervan uit dat de ploeg dan compleet is. Als je met acht spelers dit niveau weet te halen, dan ziet de toekomst voor Bevo er rooskleurig uit. Al gaat het niet vanzelf. De spelers zullen er hard voor moeten trainen.”

 

Doelpunten Bevo: Jeroen van den Beucken (zeven), Pim Augustinus (zes), Nick de Kuyper (vijf), Niek Jordens (vier), Robin Jansen (drie), Bart Ravensbergen, Sonni de Jonge en Dennis Vlijm (ieder één)