Targos Bevo Hc wint van titelkandidaat 

'KV Sasja uit Antwerpen bij vlagen weggespeeld'

Targos Bevo Hc heeft de tweede wedstrijd in de BENE-League verdiend gewonnen van titelkandidaat KV Sasja uit Antwerpen. In De Heuf werd het 24-20.

Met name het tweede gedeelte van de eerste helft speelde de ploeg van Martin Vlijm oogstrelend handbal, zonder één moment te verslappen. Het publiek zag de ene na de andere prachtig opgezette aanval. De ene treffer was nog mooier dan de andere. Het povere KV Sasja stelde daar weinig tegenover, mede ook door uitstekend keeperswerk van Bart Ravensbergen.

 

Beide ploegen begonnen met veel balverlies en gemiste kansen. Na vijftien minuten leidde Bevo met 6-5. Na enkele tactische ingrepen liep de jonge thuisploeg snel uit naar 14-6, tot grote ergernis van de Belgische doelman Stefan Brehmen die foeterde op zijn veldspelers. Het mocht niet baten. Op de ruststand van 16-9 viel niets af te dingen. Bevo had zich heer en meester getoond.

 

Marge

De tweede helft zagen de circa driehonderd toeschouwers in De Heuf het Bevo van de beginminuten, toen slordig werd gespeeld en het maar niet lukte om te scoren. KV Sasja ging agressiever verdedigen en zag die aanpak beloond. De ploeg kroop steeds dichterbij. De marge van zeven doelpunten werd verkleind tot drie doelpunten. Dichterbij kwamen de Belgen toch niet.

In de laatste minuten herpakte Bevo zich, ook al werd een bovental-situatie niet uitgebuit. Voor de laatste keer vroeg Martin Vlijm een time-out aan om zijn ploeg op te peppen. Met het publiek op de banken maakte Dennis Vlijm in de laatste minuut de 24-20.

 

“De eerste helft hebben we zeer goed gespeeld. De tweede helft was slecht”, vatte Martin Vlijm de wedstrijd samen. “Twintig doelpunten tegen is niet veel. De dekking was goed. Alleen brachten we in de tweede helft aanvallend te weinig.”

 

Aanwinsten

Na het gelijkspel een week eerder tegen Lions zei de coach dat Bevo zich opnieuw de borst nat kon maken. Hij noemde KV Sasja – met negen aanwinsten aan het seizoen begonnen – een van titelkandidaten. “Fysiek zijn ze sterker dan wij. Vorig seizoen zouden we zo’n wedstrijd dan ook verloren hebben. Dat zegt iets over de progressie die we boeken.”

 

Daarmee doelde de trainer op de snelle ontwikkeling van de jonge spelers, die steeds dichter naar de basisspelers toe groeien. “Onze topspelers brachten het vandaag niet. Dat werd prima opgevangen door de jonge spelers. In de voorbereiding zag je dat al. Het team is in de breedte sterker geworden.”

 

Jongste ploeg

Vlijm benadrukte dat Bevo met een gemiddelde leeftijd van circa 21 jaar de jongste ploeg van de BENE-League heeft. “Dat verklaart de wisselvalligheid in prestaties, zelfs in een wedstrijd. Het kan niet iedere keer top zijn. We zijn de kampioen van Nederland, maar nog niet echt een topploeg.”

 

Doelpunten Targos Bevo Hc: Pim Augustinus, Robin Jansen en Sonni de Jonge ieder 4, Jeroen van den Beucken 3, Niek Jordens, Dennis Vlijm en Dario Polman ieder 2 en Nick de Kuyper, Eelco Weevers en Bram Knippenbergh ieder 1.