Targos Bevo Hc wint tweede slag 

Zondag 5 juni beslissingswedstrijd om nationale handbaltitel in Sittard 

Targos Bevo Hc heeft zaterdag in een uitverkochte Heuf de tweede finalewedstrijd om de nationale handtitel verdiend gewonnen van opponent OCI Lions: 24 - 19. De stand is nu 1 - 1. Zondag vindt in Sittard de beslissingswedstrijd plaats.

Toon Leenders en Niek Jordens vieren de overwinning op Lions op eigen wijze. Foto Ebisch Media

Het wedstrijdverloop de eerste helft deed sterk denken aan dat van een week geleden, met dit keer Bevo in een heldenrol. Werd de ploeg van coach Martin Vlijm toen overlopen door Lions, dit keer gebeurde dat andersom. De ploeg van Monique Tijsterman kwam er niet aan te pas. Bevo handbalde, zoals Dario Polman het verwoordde, “met gif in de bek”. Het legioen - inclusief de speciale gasten Estavana Polman en haar vriend Rafael van der Vaart - genoot er met volle teugen van in een kolkende Heuf.

 

Bevo Tifosi

Op luidruchtige wijze gesteund door supportersclub de Bevo Tifosi speelde Bevo zijn opponent zoek. Pas na bijna tien minuten scoorde de ploeg uit Zuid-Limburg voor de eerste keer. Bevo had er toen al drie keer gemaakt en ging door. Het gat werd steeds groter. Via 7-2 en 11 -4 stond er na dertig minuten 15 - 4 op het scorebord.

De vraag was of Lions in de tweede helft nog iets terug kon doen. En dat gebeurde. Plotseling lukte het scoren wel. Binnen vijf minuten was het 17 - 8. Het gat slonk tot zes doelpunten, maar daarna maakte Bevo, met een uitblinkende Bart Ravensbergen in het doel, duidelijk dat er in eigen huis niks voor ze te halen viel. Op pure wilskracht zette de ploeg van Vlijm nog eens aan en stond het vijf minuten voor tijd 23 - 15. Pas daarna liet Bevo de teugels vieren.

 

Vechtlust

De trainer had de overwinning voorspeld. Bevo had namelijk iets recht te zetten na de kansloze nederlaag een week eerder in Sittard (34 -19). Vlijm: “Nu hebben de spelers de opdrachten wel goed uitgevoerd en lieten ze een enorme vechtlust zien. Zo zie je maar dat iedereen verslaanbaar is, ook Lions. We wisten dat ze in de tweede helft dichterbij zouden komen. Maar als je zelf ook blijft scoren, dan is er niks aan de hand.”

 

De spelers gingen na het eindsignaal helemaal los, samen met de fans die hun ploeg een minuten durende staande ovatie gaven. Vlijm bleef nuchter in het feestgedruis. “We zijn er nog niet. We moeten nu onze focus op zondag zetten.”

 

Doelpunten: Dario Polman en Sonni de Jonge (vijf), Pim Augustinus (vier), Niek Jordens, Merijn Haenen en Jeroen van den Beucken (drie), Robin Jansen (één). Tijdstraffen: Toon Leenders (drie, rode kaart).