Targos Bevo Hc wint Supercup 

Landskampioen Targos Bevo Hc heeft in een enerverende wedstrijd tegen bekerwinnaar Volendam de Supercup gewonnen. In een goed gevulde Heuf werd het 28-26. De winst was dik verdiend.

Bij de thuisploeg etaleerde keeper Bart Ravensbergen zijn uitstekende vorm. Dario Polman nam met vijf doelpunten revanche voor zijn mindere wedstrijd eerder tegen KV Sasja. Coach Martin Vlijm wisselde veel en bevestigde daarmee hoe sterk zijn selectie in de breedte is geworden.

Bij Volendam was routinier Boj van Limbeek met negen doelpunten de grote man en aanjager. Het jonge team toonde vechtlust, maar kon de thuisploeg nimmer in gevaar brengen.

De vreugde in het Bevo-kamp was groot na het laatste fluitsignaal. Ravensbergen, genietend van de overwinning: “Dit is een mooie kers op de taart.” Vlijm: “Het is een prijs en die wil je winnen.”

 

Rustsignaal

Bevo dicteerde zaterdag het spel in De Heuf, maar moest wel toezien hoe Volendam zich telkens terug wist te knokken in de wedstrijd. Zo leidde de thuisploeg na twintig minuten met 11-8 en vier minuten voor het rustsignaal zelfs met 14-10. Vervolgens kreeg Bevo enkele tijdstraffen te verwerken, waardoor er nog maar vier veldspelers op het veld stonden, tegenover vijf van Volendam. De bekerwinnaar kroop steeds dichterbij, met uiteindelijk een ruststand van 14-13 op het scorebord.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Na veertig minuten was de stand 19-15 en hadden de circa vijfhonderd toeschouwers bij vlagen genoten van hoogstaand handbal van Bevo-zijde.

 

Daarna trad een rommelige fase in, die door Volendam werd uitgebuit. De mannen van de Limburgse coach Mark Schmetz knokten zich met nog acht minuten te gaan naar 22-22.

 

Uithaal

Volendam geloofde zelfs even in een stunt, maar op dat moment was Bevo weer volledig bij de les. Een verwoestende uithaal van Pim Augustinus betekende de 24-22. Eelco Weevers rondde een snelle tegenstoot op prachtige wijze af (26-23), waarna Robin Jansen er nog 27-23 van maakte. Volendam besloot alles op de aanval te gooien, en wist daarmee de achterstand van 28-24 in de laatste anderhalve minuut te verkleinen tot 28-26. De fans van Bevo stonden inmiddels op de banken om de cupwinst te begroeten.

 

Vlijm: “We waren veruit de beste ploeg. Alleen verzuimden we de wedstrijd vroeg op slot te gooien. Dan zie je dat we weinig ervaring hebben in het spelen van dit soort wedstrijden. We spelen nog niet ons tophandbal. Ja, bij vlagen. Volendam knokte zich terug in de wedstrijd en verdient daarvoor een compliment.”

Ravensbergen: “Het publiek zal genoten hebben. Want hiervoor kom je natuurlijk naar de hal. Van deze wedstrijd moeten we wel leren. We kunnen het ons zelf een stuk makkelijker maken door de wedstrijd eerder te beslissen. Voor hetzelfde geld word je daar een keer voor afgestraft.”

 

Tongeren

De cupwinst is belangrijk met het oog op de volgende wedstrijd in de BENE-League, zegt Marin Vlijm. Bevo speelt zaterdagavond uit tegen United HC Tongeren, dat op 20 september verloor van OCI Lions. De eerste wedstrijd wonnen de Belgen van KV Sasja met 26-22. De ploeg heeft één punt minder dan Bevo.

 

“Het belangrijkste is dat we een goede start van het seizoen hebben gemaakt”, zegt de coach. “We hebben een prijs en zijn nog ongeslagen in de BENE-League. Dat geeft de ploeg zelfvertrouwen voor de wedstrijd tegen Tongeren.”

 

Doelpunten: Robin Jansen (zes), Dario Polman (vijf), Eelco Weevers en Pim Augustinus (ieder vier), Niek Jordens en Jeroen van den Beucken (ieder drie), Dennis Vlijm (twee), Sonni de Jonge (één).