Targos Bevo Hc wint handbalthriller  

Targos Bevo Hc heeft in een uiterst spannende wedstrijd gewonnen van Kras Volendam: 29-28. Eelco Weevers scoorde in de laatste seconden de winnende treffer. 

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd keek de thuisploeg nog tegen een achterstand aan van twee punten. Op dat moment geloofde Nick de Kuyper - terug na een lange blessure - er even niet meer in.

“De ploeggenoten pepten me op. ‘Er is nog tijd’, zeiden ze. Dat vond ik klasse.”

Ook het feit dat coach Martin Vlijm hem liet staan na een paar zwakke momenten, deed de weer fitte sleutelspeler deugd. “Dat vond ik tof. Ik heb het goed kunnen maken.”

 

Slotfase

In de slotfase voltrok zich een ware thriller, die deed denken aan de kampioenswedstijden van vorig jaar. Jeroen van den Beucken zorgde voor de anschlusstreffer en De Kuyper tekende zelf aan voor de gelijkmaker. Met nog 48 seconden op de klok vroeg Volendam voor de laatste keer een time-out aan. Twintig seconden later wist Nick de Kuyper bij een break man van de wedstrijd Eelco Weevers te bereiken, die keeper Martijn Cappel verschalkte met een ingenieus rollertje en daarmee Bevo de winst bezorgde.

 

Initiatief

In een goed gevulde Heuf namen de gasten het initiatief. Bevo had aanvankelijk moeite met de agressieve dekking van de tegenstander. Lange tijd wist de ploeg van Mark Schmetz een voorsprong van twee punten vast te houden.

Het verschil liep zelfs even op tot vier doelpunten, maar daarna kantelde het beeld. Na het eerste kwartier scoorde Bevo vier keer binnen vier minuten en trok daarmee de stand gelijk: 9-9.

Vervolgens nam Volendam weer afstand (9-11), maar opnieuw wist Bevo langszij (11-11) te komen en nam voor de eerste keer een voorsprong (12-11), dankzij een benutte strafworp van Jeroen van den Beucken. Met een minimale voorsprong voor de thuisploeg (15-14), floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

 

Gewaagd

Was Volendam in het verleden normaliter te sterk voor Bevo, sinds vorig jaar ligt dat anders. Eerder dit seizoen won de ploeg van coach Martin Vlijm de Supercup door Volendam te verslaan. Een paar weken later werd in de BENE-Leagua verloren in het palingdorp.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Zo ook in de tweede helft. Na respectievelijk veertig en vijftig minuten stond het gelijk (18-18 en 22-22). Vijf minuten voor tijd leidde Volendam met één doelpunt verschil. Jeroen van den Beucken miste vervolgens een strafworp, waarna Volendam 26-28 maakte.

 

Op de banken

Met het publiek op de banken stelde Bevo de zege alsnog veilig. “Ik denk dat wij net iets meer bereid waren om te winnen dan Volendam”, glunderde Niek Jordens na afloop. Hij sprak van een herstart van het team. “We hadden een paar slechte wedstrijden achter de rug. Daarom zijn we eens bij elkaar gaan zitten. Het heeft niet alleen met blessures te maken, maar ook met hoe je naar een wedstrijd toeleeft. Op de agressieve dekking van Volendam hadden we afgelopen week goed getraind. In het begin hadden we het daar moeilijk mee. Na een time-out hebben we de les van training opgepakt en liep het.”

 

Belangrijk verder is dat Nick de Kuyper terug is, aldus Jordens. “Zijn lengte, spierkracht en postuur scheelt een slok op een borrel. Er staat weer iemand extra.”

 

Doelpunten Bevo: Pim Augustinus (acht), Nick de Kuyper (zes), Jeroen van den Beucken (zes), Eelco Weevers (zes), Bram Knippenbergh (twee) en Robin Jansen (één). Tijdstraffen: Niek Jordens (twee keer twee minuten), Jeroen van den Beucken (twee minuten) en Nick de Kuyper (twee minuten).