Targos Bevo Hc verspeelt punten 

Targos Bevo Hc heeft in het openingsduel van de BENE-League kostbare punten verspeeld tegen OCI Lions uit Sittard. Zo beleefden de supporters de spannende wedstrijd in een goed gevulde Heuf in Panningen.

De ploeg van coach Martin Vlijm had aanspraak kunnen maken op de winst, maar bleef uiteindelijk steken op 32-32.

 

Net zoals tijdens de drie finalewedstrijden eind vorig seizoen om de landstitel bleken Bevo en Lions aan elkaar gewaagd. Dat was mede te danken aan beide keepers, die tal van reddingen verrichtten.

In de eerste helft nam de ploeg uit Sittard telkens een kleine voorsprong, die door Bevo weer teniet werd gedaan. Vlak voor rust nam de thuisploeg dankzij Nick de Kuyper zelfs de leiding: 17-16.

 

Achterstand

De mannen van Martin Vlijm kwamen de tweede helft niet goed uit de startblokken. Snel hikte Bevo tegen een achterstand aan van twee doelpunten. De ploeg herstelde zich en nam na bijna vijftien minuten een 24-23 voorsprong.

Met nog tien minuten te spelen, leidde Bevo met 27-25. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Het team had zich hersteld van het zwakke begin van de tweede helft en zat lekker in de wedstrijd.

 

Stafminuten

In mum van tijd kreeg Bevo echter twee tijdstraffen van twee minuten. Topscorer Joris Baart maakte de 27-26, waarna João Pedro Jacob Ramos de stad gelijk trok. In een ondertal-positie nam Bevo toch weer de leiding, dankzij een doelpunt uit een vrijwel onmogelijke hoek van Jeroen van den Beucken.

Lions-speler Marco Vernooy, nauwelijks een minuut op het veld, kreeg rood van het Belgische arbitrale duo Stephane en Christophe Steenwinckels. Dat gebeurde na een overtreding op Niek Jordens, die geblesseerd naar de kant moest.

 

Leiding

Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd tot aan het einde. Lions nam met 2,5 minuten op de klok de leiding met 31-32. Met nog 44 seconden te spelen, pepte Martin Vlijm zijn team tijdens een time-out voor de laatste keer op. Dat had effect. Met de Bevo-supporters op de banken maakte Pim Augustinus de bevrijdende 32-32. De treffer werd als een kleine overwinning werd gevierd.

 

Inzet

“Wij verdienden het niet om te winnen, maar Lions ook niet”, vond Vlijm na afloop. “Het was geen goede wedstrijd, wel een spannende. Normaal is de dekking ons sterkste punt. Dat was vandaag niet zo.”

Vlijm complimenteerde zijn ploeg voor de getoonde inzet. “De jongens zijn blijven knokken. Ze bleven erin geloven. De laatste tien minuten had ik geen wissels meer door alle pijntjes. Iedereen zat er doorheen. Nick de Kuyper speelde op halve kracht, Robin Jansen had last van zijn rug.”

Volgens de coach zat het Champions League-avontuur in Wit Rusland duidelijk nog in de benen. “Het was een zware week. We mogen tevreden zijn.”

 

KV Sasja

Zaterdag wacht in De Heuf KV Sasja uit Antwerpen. Vlijm verwacht dan een topfitte ploeg binnen de lijnen. “Dan zijn we ook weer compleet. Max de Lange keert waarschijnlijk weer terug en zo ook Dennis Vlijm.”

De coach schat de Belgische tegenstander hoger in dan Lions. “Sasja is een van de favorieten voor de titel. Het team heeft negen nieuwe spelers, en niet de eerste de beste. We mogen onze borst weer nat maken. Maar daarom spelen we ook in de BENE-League.”