Targos Bevo Hc verspeelt eindt in slotseconde 

Na afloop van het laatste fluitsignaal in De Heuf overheersten ongeloof en teleurstelling bij Targos Bevo Hc. Hoe konden de mannen van trainer Harold Nusser een zekere overwinning uit handen geven tegen Achilles Bocholt? Na een riante 19-11 voorspong bij rust moest Targos Bevo Hc in de slotseconde een gelijkspel aan Achilles Bocholt toestaan. De 31-31 eindstand voelde als een nederlaag voor Targos Bevo Hc aan.

Het begon overigens fantastisch voor Targos Bevo Hc in een niet volle de Heuf. Verdedigend stond het goed bij Targos Bevo Hc, terwijl het aanvallend ook klopte. Er werd vlot gecombineerd om de met een 6-0 verdediging spelende Belgen te overtroeven. Na een wisselend scoreverloop in de beginfase liep Targos Bevo Hc via een tussenstand van 12-6 uit naar 19-10. Toon Leenders maakte de mooiste goal vanaf de cirkel. Zelfs toen Targos Bevo Hc met twee man minder speelde, bleef de thuisploeg moeiteloos overeind. Bij vlagen was er sprake van gallery play. Het was de beste eerste helft van Targos Bevo Hc dit seizoen. De ruststand van 19-11 wees erop, dat Targos Bevo Hc op weg leek te zijn naar de tweede thuiszege. Na de pauze knokte een herboren Achilles Bocholt zich terug in de wedstrijd. De donderspeech van coach Bart Lenders in de rust had de Belgische ploeg wakker geschud. Jordi Creemers, Damian Kedziora, Miha Pucnik en Bartosch Kedziora trokken de kar bij de Belgen.

 

Targos Bevo Hc was in de beginfase van de tweede helft een speelbal in de handen van de ontketende Belgen. Het leek de wet van Murphy. De Panningse defensie was ineens een gatenkaas en aanvallend lukte ineens niet meer. Na vijf minuten hadden de Belgen de achterstand verkleind tot 19-15. Pas toen scoorde Jeroen van den Beucken de eerste Panningse treffer uit een strafworp. Achilles Bocholt rook bloed. Targos Bevo Hc zag de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het werd 22-22. Targos Bevo Hc vocht zich terug in de wedstrijd. Tot 27-26 werd er afwisselend gescoord door beide ploegen. Targos Bevo Hc kon weer even uitlopen tot 30-26. Dan denk je Targos Bevo Hc consolideert die voorsprong, maar niets was minder waar. In een hectische slotfase kon Targos Bevo Hc een 31-29 niet vasthouden. In plaats van tactisch de wedstrijd uit te spelen werd slordig balverlies geleden en kreeg Rik Elissen de rode kaart. Met nog 12 seconden op de klok togen de Belgen bij een stand van 31-30 ten aanval. Een seconde voor tijd kregen de Belgen een strafworp. Damian Kedziora kon de gelijkmaker scoren.

 

Targos Bevo Hc had voor de tweede maal in de slotfase een zekere overwinning uit handen gegeven. Een handbalwedstrijd duurt 60 minuten. Targos Bevo Hc kan ogenschijnlijk geen zestig minuten geconcentreerd handballen. Iets gaat er mis in de koppies van de spelers. Wil je wedstrijden in de BENE-League winnen, zal dat moeten. Positief was de perfecte eerste helft. Dat niveau moeten de mannen van trainer Harold Nusser zich de komende wedstrijden aan optrekken, dan worden er weer wedstrijden gewonnen. Het krachtsverschil in de BENE-League is dit seizoen miniem. Tegen Achilles Bocholt maakte Sonni de Jonge weer speelminuten en dat geeft de burger moed.