Targos Bevo Hc verslaat E&O 

Zaterdag ontvangt mede-koploper in De Heuf Houten 

Targos Bevo Hc heeft ook de tweede wedstrijd van de finaleronde om het landskampioenschap gewonnen. In Emmen werd het 24-28 tegen E&O.

Het was een slechte wedstrijd, constateerde trainer Martin Vlijm. “Bevo-onwaardig. Het was niet goed, laat ik het zo zeggen. De enige spelers die een voldoende haalden, waren onze twee keepers. Bart Ravensbergen en Mark van den Beuken speelden allebei een helft.”

 

Voorsprong

Het lukte Bevo niet zoals een week eerder tegen Tachos om na rust flink afstand te nemen van de op papier veel zwakkere tegenstander. Na dertig minuten leidde Bevo met 14-15. In de tweede helft wist de landskampioen de voorsprong tot vijf doelpunten te vergroten, waarna E&O nog iets terugdeed.

Vlijm: “Het was geen leuke wedstrijd voor de jongens. Ze maakten de tegenstander sterker, die met het thuispubliek achter zich geloofde in een goed resultaat. Niet dat ik bang was dat we niet zouden winnen.”

Een week eerder rolde Volendam de ploeg uit Emmen op met 35-23. “We zijn nog niet echt een topploeg”, vindt de trainer. “Lions, Volendam en Aalsmeer slachten dit soort tegenstanders af. Wij kunnen dat schijnbaar niet opbrengen. Handballen kunnen de jongens wel. Maar ze moeten volwassener worden in dit soort wedstrijden.”

 

Ontmoedigen

Bevo trad niet compleet aan. Niek Jordens werd gespaard vanwege een kwetsuur aan zijn knie. Jeroen van den Beucken deed alleen het laatste kwartier mee, waarin hij vijf keer scoorde. Tevens benutte hij in de eerste helft een strafworp. Verder kampen Nick de Kuyper en Sonni de Jonge nog met blessures.

De landskampioen nam vrij snel een 1-4 voorsprong, maar E&O liet zich er niet door ontmoedigen. De thuisploeg kwam zelfs enkele keren langszij, waarna Bevo weer één of twee doelpunten uitliep. In de tweede helft lukte het E&O niet meer om gelijke tred te houden. Via 19-22 en 23-27 werd het uiteindelijk 24-28.

“Pas op het laatst hebben we afstand kunnen nemen”, aldus Vlijm. “Je weet dat je dit soort wedstrijden wint. Maar als we zo hadden gespeeld tegen Volendam of Hurry Up, dan hadden we verloren.”

 

Houten

Zaterdag speelt de mede-koploper in De Heuf tegen rode lantaarndrager Alphadeuren Houten. Afgelopen zaterdag thuis tegen Volendam verloor Houten met 15-43. Een week eerder was Aalsmeer met 38-14 te sterk. Bevo moet deze ‘oefenwedstrijd’ gemakkelijk kunnen winnen, zegt Vlijm. “Ik ben benieuwd wat de jongens ervan hebben opgestoken. Ze moeten Houten geen schijn van kans geven.”

De competitie moet nog beginnen, zegt de trainer, doelend op het zware programma dat volgt na zaterdag. Er staan kort achter elkaar twee uitwedstrijden op het programma tegen Aalsmeer (5 maart) en Volendam (7 maart). Na de bekerwedstrijd uit en tegen AHV Swift (11 maart) komt vervolgens Hurry Up op bezoek in Panningen (14 maart).

“Dat zijn de belangrijke competitiewedstrijden. Ik hoop dat dan iedereen fit is”, aldus de coach.

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (zes), Robin Jansen (zes), Dario Polman (vier), Eelco Weevers (drie), Pim Augustinus (drie), Dennis Vlijm (twee), Max de Lange (twee) en Karim Tamim (twee).