Targos Bevo Hc verslaat Aalsmeer  

Targos Bevo Hc heeft tegen Fiquas Aalsmeer revanche op zichzelf genomen. In een spectaculair duel won de ploeg van coach Martin Vlijm in De Heuf met liefst 33-26. 

Daarmee doorbrak Bevo een serie van drie nederlagen in de BENE-League. “Het wordt tijd dat de spelers zichzelf eens gaan belonen”, zei coach Martin Vlijm eind oktober na de minieme nederlaag tegen Hasselt. Dat gebeurde donderdagavond, en hoe!

 

Man van de wedstrijd was youngster Max de Lange met zes doelpunten. Met name in de tweede helft waren de dekking en doelman Gaby Birjovanu van Aalsmeer niet opgewassen tegen de vlammende precisieschoten van Max.

 

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de thuisploeg royaal zou gaan winnen. Net als in de vorige wedstrijden liep Bevo al gauw tegen een achterstand aan. Alleen werd dit keer voorkomen dat de tegenstander de voorsprong kon uitbouwen. Het tegenovergestelde gebeurde. Bevo kwam langszij en ging uiteindelijk met een kleine winstscore (15-14) de rust in.

 

De tweede helft was voor de handballiefhebbers om van te watertanden. Strijd, prachtige doelpunten en fenomenaal keeperswerk wederom van international Bart Ravensbergen vormden de ingrediënten. Bevo was technisch beter dan de tegenstander, speelde gevarieerder en opereerde onder aanvoering van aanvoerder en topscorer Pim Augustinus (zeven doelpunten) meer als een team.

 

Tot de vijftigste minuut kon Aalsmeer aardig bijbenen. Daarna liep Bevo ras uit van 25-22 naar 29-22. Een smetje op de wedstrijd was een onbesuisde actie vlak voor tijd van Frank Lubbert, die Dennis Vlijm hard tegen de grond werkte. In plaats van een rode kaart, kreeg Lubbert van het scheidsrechtersduo een tijdstraf van twee minuten. Lubbert kwam niet meer in actie. Uitgerekend Dennis tekende even later voor de eindstand aan van 33-26.

 

Het thuispubliek vierde de dik verdiende overwinning met een staande ovatie. De vreugde bij de spelers op het veld was groot. Ook de coach deelde mee in de blijdschap. “Dit was schitterend voor het publiek. Prachtig ook dat Max zo’n geweldige wedstrijd speelt. Ik ben blij voor hem”.

Over de overwinning: “We kunnen hartstikke goed handballen, alleen was dat even weg. Dat heeft met vertrouwen te maken. De druk van het kampioenschap. Ik zei tegen mijn spelers vandaag: ‘speel happy meal handbal’. Gewoon voor je plezier, zonder druk.”

 

Uitblinker Max de Lange roemde de hele ploeg. “De andere jongens hebben ook super gespeeld. Dit is goed voor de wedstrijd zondag. Als we winnen, staan we gewoon vierde en doen we weer mee voor de finaleronde. Zo snel kan het gaan.”

 

“Ik speelde een goede wedstrijd, maar Max speelde een berewedstrijd”, complimenteerde Bart Ravensbergen zijn jonge teamgenoot. “Als je een paar keer verliest dan gaat dat ten koste van het zelfvertrouwen. Van de andere kant wisten dat het onnodige verliespartijen waren. Dat hebben we vandaag rechtgezet.”

 

Voor de doelman zijn het extra drukke tijden. ‘Tussendoor‘ speelde voor het nationale team wedstrijden tegen Kroatië en Noorwegen. “Het is wel pittig op dit moment. Dat betekent goed letten op mijn lichaam. Daar zorgt de medische staf goed voor.”

 

Tegen Bocholt zondag zit de bijna volledig herstelde Nick de Kuyper weer op de bank. Hij zal een paar minuten spelen, kondigde de trainer aan. Nick: “Je hebt gezien dat we goed kunnen handballen. Zondag gaan we voor de winst. Bocholt staat laatste, dat willen we zo houden.”

 

De comeback van Dario Polman laat nog twee maanden op zich wachten. Hij kampt met een hardnekkige hamstringblessure. “Het heeft gewoon tijd nodig om te helen. Ik verwacht dat ik tijdens de Limburgse Handbaldagen weer wat wedstrijden kan spelen. De wedstrijd zondag is cruciaal. Winnen betekent de aansluiting bij de top. We moeten nu niet afhaken.”

 

Martin Vlijm: “We worden alleen maar sterker. Zondag is Nick er weer bij, Dario komt ook nog. Het vertrouwen is er weer. We doen weer helemaal mee.”

 

Doelpunten Targos Bevo Hc: Pim Augustinus (zeven), Jeroen van den Beucken (zes), Max de Lange (zes), Robin Jansen (vijf), Niek Jordens (twee), Karim Tamim (twee), Eelco Weevers (twee), Sonni de Jonge (één) Bram Knippenbergh (één) en Dennis Vlijm (één). Strafminuten: Bram Knippenbergh (twee keer twee minuten) en Daan Versleeuwen (twee keer twee minuten).