Targos Bevo Hc verliest weer onnodig in slotfase 

Het begint dit seizoen eentonig worden, Targos Bevo Hc laat zich weer de kaas van het brood eten door zwakke fases in de wedstrijden. Ook in Zwartemeer was Targos Bevo Hc driekwart van de wedstrijd de betere ploeg in Zwartemeer, maar dan gaat er steeds wat mis zowel in de afronding als in de verdediging.

Na een goede eerste helft, die met een 17-14 werd afgesloten, laat Targos Bevo Hc JMS Hurry Up terugkomen in de wedstrijden. In de slotfase loopt de thuisclub weg en verliest Targos Bevo Hc onnodig met 32-28. Alleen een wonder en drie zeges in de laatste drie wedstrijden kan Targos Bevo Hc nog een plaats bezorgen in de halve finales om het landskampioenschap.

 

Targos Bevo Hc begon uitstekend in Zwartemeer. Vanaf de eerste minuten bepaalden de mannen van Targos Bevo Hc de wedstrijd. Via een 13-9 tussenstand ging Targos Bevo Hc met een verdiende 17-14 rusten.

 

De mannen van Harold Nusser hadden met een ruimere voorsprong de rust in moeten gaan. Lange tijd bleef de ploeg ook na rust aan de goede kant van de score staan en hield Targos Bevo Hc een twee doelpunten voorsprong. Pas in de slotfase goed mis. Targos Bevo Hc liet JMS Hurry Up terug in de wedstrijd komen. Toen de thuisclub uiteindelijk langszij kwam, roken de mannen van coach Martin Vlijm bloed. Zeven minuten voor tijd nam JMS Hurry Up een kleine voorsprong, die uitgebouwd werd tot vier doelpunten. Targos Bevo HC ging cruciale fouten in defensief en aanvallend opzicht. De teamspirit verdween en uiteindelijk won JMS Hurry Up met 32-28. Tot overmaat van ramp viel Robin Janssen weer uit met een nieuwe blessure. Targos Bevo Hc zag de achterstand op de beide koplopers Kras Volendam en JMS Hurry Up groeien tot drie punten.

 

Wil Targos Bevo Hc nog kans maken op kwalificatie voor de halve finales, dan zal eerst zaterdag bij Oosting E & O gewonnen moeten worden. In Panningen werd het 35-15 gewonnen van de Emmense ploeg. In Emmen kan het spoken.

 

Wanneer Targos Bevo Hc bij Oosting E & O wint, dan is plaatsing voor de BENE league van volgend seizoen een feit. Pas na winst in Emmen kan Targos Bevo Hc gaan denken aan een inhaalrace om de halve finale te bereiken. Dat vraagt mentale veerkrach en optimale inzet gedurende de hele wedstrijd. Samen als team tot het gaatje gaan en in jezelf geloven.