Targos Bevo Hc verliest topper van Lions 

Targos Bevo Hc heeft de topper in de kampioenspoule tegen OCI Lions verloren met 32-23.  

Ondanks de nederlaag blijft Bevo tweede. Volendam nadert de ploeg van coach Martin Vlijm wel tot op één punt door (moeizaam) te winnen van Tachos (25-29). Aalsmeer, dat ook nog kans maakt op de tweede plek, won uit bij E&O met 14-29. De bovenste twee ploegen zullen later dit seizoen strijden om het landskampioenschap.

Lions staat eerste en heeft nu vier punten voorsprong op Bevo.

“Er is geen man overboord”, zei Vlijm na afloop. “We staan nog gewoon tweede. Alle teams van de BENE-League hebben we nu uit gehad. We kunnen beter nu een tegenvaller incasseren dan later in de competitie.”

 

Eerste helft

Bevo speelde in Geleen een prima eerste helft, die met een nipte achterstand (14-13) werd afgesloten. De ploeg speelde geconcentreerd en effectief, met een trefzekere Jeroen van den Beucken vanaf de linkerhoek en Robin Jansen met zijn schoten van afstand. Heel even kwam Bevo aan de leiding (2-3), maar die stand trok de thuisploeg snel weer recht. Groter dan twee doelpunten (7-5, 8-6) werd het verschil echter nooit in de eerste dertig minuten.

 

Schoten

De tweede helft startte de ploeg van Martijn Vlijm dramatisch. De thuisploeg was beweeglijker en sneller en maakte het de tegenstander moeilijk met een agressievere dekking. Jeroen van den Beucken scoorde nog wel de gelijkmaker, maar daarna breidde Lions de voorsprong snel uit (17-13, 20-14). Keeper Thijs van Leeuwen, ex-Bevo, groeide uit tot man van de wedstrijd, samen met Ivo Stijns.

In de tweede helft werd Van Leeuwen slechts tien keer gepasseerd. Schoten vanaf de hoek pareerde hij vakkundig. Ook stopte hij enkele breaks en strafworpen.

“We hebben de wedstrijd in de eerste vijf minuten van de tweede helft verloren”, concludeerde Vlijm. “Toen gaven we het weg. We missen een kans en gooien de bal over de zijlijn. Tegen een goed ingespeelde ploeg als Lions wordt het dan heel moeilijk. Hetzelfde gebeurde tegen Aalsmeer, Volendam en Hurry Up. Daar moeten we toch en keer van leren.”

 

Vier punten

Bevo vervolgt de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Tachos. Thuis in De Heuf werd eenvoudig gewonnen van de ploeg uit Waalwijk met 35-19. Een week later speelt de ploeg thuis tegen laagvlieger E&O. Gezien de stand op de ranglijst van beide tegenstanders mogen de Noord-Limburgse handbalfans vier punten verwachten. “Die wedstrijden moeten we gewoon winnen”, aldus de coach.

Daarna volgen loodzware weken met wedstrijden tegen Aalsmeer (thuis), Volendam (thuis), Hurry Up (uit) en Lions (thuis). Tussendoor speelt Bevo op 23 april nog de halve finale om de beker, uit tegen Lions. Vlijm: “Het meest teleurgesteld ben ik in het feit dat we er weer blessures bij hebben. Eelco Weevers is uitgevallen met een knieblessure. Jeroen van den Beucken was net terug van een blessure en heeft nu last van zijn andere enkel. Hopelijk valt zijn blessure mee.”

 

Doelpunten: Robin Jansen (zes), Sonni de Jonge (vijf), Dario Polman (vier), Jeroen van den Beucken (vier), Niek Jordens (twee) en Karim Tamim (twee). Twee minuten: Max de Lange en Nick de Kuyper.