Targos Bevo Hc verliest na rust 

Na een goede eerste helft heeft Targos Bevo Hc na rust zichzelf in de voet geschoten door slordig af te ronden. De onverstoorbare Belgen straften aanvallend de verdedigende fouten aan Panningse zijde af.

Foto: Gunther Robbrecht

Toen de Belgen via een 16-14 tussenstand uitliepen naar 24-18 was de wedstrijd gelopen. Kv Sasja won verdiend met 25-21 en is opgeklommen naar de derde plaats in de BENE League.

 

De Belgen begonnen goed aan de wedstrijd. Voordat Targos Bevo Hc in haar spelritme zat, was Sasja al uitgelopen tot een 7-3 voorsprong. Targos Bevo Hc kwam sterk terug. De ommekeer kwam bij een 8-5 tussenstand in Belgisch voordeel. Twee cruciale reddingen van Targos Bevo Hc-doelman Markus Hammerschmidt, die onder meer een strafworp stopte, inspireerde de mannen van Harold Nusser. Met uitstekend verdedigingswerk en goed aanvallend spel wisten zij terug in de wedstrijd te komen. De achterstand van 8-5 werd in de slotfase van de eerste helft omgebogen in een 10-8 voorsprong. Met deze ruststand kwam er weer hoop in de Panningse harten.

 

Een gewaarschuwd man telt voor twee zou je zeggen, maar ook na rust kwam Targos Bevo Hc niet goed uit startblokken. Onder de bezielende leiding van Kevin Jacobs, die op het veld met Quinten Colman en Sergio Rola aan Belgische zijde was, wist Sasja de achterstand om te buigen in een 14-12 voorsprong. Targos Bevo Hc was van slag. De afwerking werd steeds slordiger. Het aanvallend falen sloeg over op de ploeg, die defensief ook fouten ging maken. Het zelfvertrouwen zakte naar een dieptepunt. De Belgen liepen uit tot 18-14. De slotfase was helemaal desastreus. Dieptepunt was de slotfase, toen de Belgen met een man minder nog verder konden uitlopen naar 24-18. De Panningse ploeg moest een gevoelige 25-21 nederlaag slikken. De inzinking na rust kwam als een mokerslag aan. De komende week is de ploeg vrij. Op 12 november moet Targos Bevo Hc tegen het ook laag geklasseerde Kras Volendam in het Noord- Hollands vissersdorpje. Naar alle waarschijnlijk is dan weer Robin Janssen inzetbaar en lijkt het er ook op, dat Peter Lambert aan de start kan verschijnen. Zo handballend als tegen Sasja is Targos Bevo Hc- team voer voor psychologen. De ploeg wisselt teveel goede met slechte momenten af. Geloven in jezelf en het team, leren van fouten en negatieve energie omzetten in positieve energie, dan kan de ploeg terugkeren naar het hoge niveau, wat de ploeg in potentie in huis heeft.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 5, Niek Jordens en Nick de Kuyper beiden 4, Rik Elissen en Pim Augustinus beiden 3, Toon Leenders en Max de Lange ieder 1.

 

Door: Mat Nellen