Targos Bevo Hc verliest eerste wedstrijd in BENE-League van Volendam  

Limburger doet Targos Bevo Hc pijn 

“Er was één Limburger goed op het veld en dat was Jorn Smits. Helaas speelt die voor Volendam. Hij stak er ver bovenuit.”

Aldus coach Martin Vlijm over de met 24 – 20 verloren uitwedstrijd tegen Volendam afgelopen zaterdag.

De zoon van bondscoach en oud-Panningenaar Gino Smits deed Targos Bevo Hc vooral in de eerste helft pijn door aan de lopende band te scoren.

 

“We hadden geen grip op Jorn Smits. Die speelde met heel veel overtuiging”, aldus Vlijm. Daar kwam bij dat Bevo volgens de coach ver onder de maat speelde.

“De jongens beseffen dat zelf ook. Op de eerste tien minuten na speelden we zonder overtuiging. Nee, ik het daar geen verklaring voor. Volendam was niet beter dan ik had verwacht. Op ons normale niveau hadden we gewonnen.”

 

Voorsprong

In het begin zag het er nog goed uit voor zijn ploeg. Bevo begon aan de wedstrijd met een voorsprong waarna even later 4 -6 op het scorebord stond. Tot 9 – 9 ging het gelijk op. Daarna nam Smits de thuisploeg bij de hand. Volendam liep uit naar een 13 – 9 ruststand.

 

Hoewel bepaald niet groots spelend, knokte Bevo zich na rust terug in de wedstrijd. Na de 14 – 14 was het echter de thuisploeg, die orde op zaken stelde. Via 19 -16 werd het uiteindelijk 24 – 20.

Vlijm: “Verdedigend ging het wel. Maar de aanval faalde. Het ontbrak aan overtuiging in ons aanvalsspel en de schoten op doel. We hadden de keeper goed warm geschoten. Daardoor was hij onpasseerbaar geworden.”

 

Bocholt

Komende week is Bevo vrij. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen Bocholt op het programma. “De start van de competitie is een beetje vreemd”, vindt de coach. “Eerst speel je een wedstrijd, dan twee weken niet. Het is net of we nog in de voorbereiding zitten.”

Tegen de Vlaamse ploeg verwacht Vlijm wel een andere instelling van zijn spelers. “Een wedstrijd verliezen is op zich geen ramp. Maar de volgende keer moeten we wel met meer overtuiging op het veld staan, zeker voor eigen publiek.”