Targos Bevo Hc verliest eerste slag 

Ploeg van Martin Vlijm moet zaterdag winnen in De Heuf 

Targos Bevo Hc moet zaterdag in De Heuf winnen van OCI Lions om een beslissingswedstrijd af te dwingen. De eerste finalewedstrijd om de nationale handbaltitel verloor de ploeg van coach Martin Vlijm in Sittard met 34 - 19.

Foto: Ebisch Media

In de sporthall Fitland XL had Bevo niets in te brengen. Lions stond na tien minuten spelen voor met 6 - 0. Twee minuten later scoorde Merijn Haenen het eerste tegendoelpunt, waarna de thuisploeg uitliep naar 10 - 1. In feite was de wedstrijd toen al gelopen. Bevo deed nog wel iets terug de eerste helft. Met rust stond het 16 - 7.

 

In de tweede helft hield Lions de voorsprong met gemak in stand. Bevo scoorde weliswaar vaker, maar dat deed de thuisploeg ook. Heel even leek de ploeg van Martin Vlijm terug in de wedstrijd te komen door drie keer achter elkaar te scoren. Maar daarna was het toch weer Lions dat de voorsprong verder uitbouwde.

 

Doelman Luuk Hoiting werd terecht bekroond als man of the match. Verder staken Evert Kooijman en Luc Steins in een bloedvorm. Martin Vlijm kon niet anders concluderen dat de nederlaag verdiend was. Hij sprak van de slechtste wedstrijd van Bevo deze competitie.

 

“Na één minuut was al duidelijk; dit wordt niks. Even later sta je achter met 10 – 1. Dat mag niet gebeuren. Op dit soort dagen moet je als ploeg pieken, en dat hebben we niet gedaan. We speelden zonder overtuiging. Zoals we handbalden, hadden we van iedere ploeg verloren. Ik heb geen lichtpuntje gezien. Daar komt bij dat hun keeper uitstekende speelde.“

 

Vlijm geeft de hoop niet op. Bevo kan nog altijd na 2014 voor de tweede keer landskampioen worden, maar dan moet er zaterdag gewonnen worden in De Heuf. In dat geval volgt er een beslissingswedstrijd in Sittard.

“Uithuilen en opnieuw beginnen”, zei de coach na afloop. “Dit is balen, maar er is nog niks aan de hand. We hebben nog een kans, maar dan moeten we het zaterdag wel veel beter doen.”

 

Niek Jordens zat er net als de rest van het team verslagen bij na afloop. Geconfronteerd met de uitspraak van Dario Polman dat ‘Bevo met gif in de bek moeten spelen’, zei hij: “Dit keer hebben we het gif in de kleedkamer laten liggen. We moeten ons hier overheen zetten.”

 

Ook de massaal meegereisde Bevo Tifosi, die zich luidruchtig lieten horen, hadden veel meer van de eerste finalewedstrijd verwacht. Maar ook zij geven de hoop niet op. Zij gaan deze week nogmaals hun strijdliederen oefenen.

 

Doelpunten: Robin Jansen (vier), Dario Polman, Pim Augustinus en Rik Elissen (drie), Toon Leenders (twee) en Merijn Haenen (twee), Niek Jordens en Jeroen van den Beucken (één). Tijdstraffen: Toon Leenders (twee), Merijn Haenen, Niek Jordens en Bart Ravensbergen (één).