Targos Bevo Hc tweede na zege op Volendam 

Targos Bevo Hc heeft de lastige uitwedstrijd tegen Volendam gewonnen met 28-29. 

Dankzij de overwinning staat Bevo tweede in de kampioenspoule, achter Lions dat zijn vijfde wedstrijd won. Dit keer werd Aalsmeer verslagen: 28-27. Hurry Up, tegenstander komende zaterdag in De Heuf, verloor onverwacht bij streekgenoot E&O met 29-28. De Drentse derby werd gespeeld voor liefst tweeduizend bezoekers.

“We hebben uitstekende zaken gedaan”, aldus coach Martin Vlijm. “Winnen in Volendam doet lang niet iedereen.”

De overwinning kwam bovendien als geroepen na het nipte verlies tegen Aalsmeer twee dagen eerder. “Als we van Volendam hadden verloren, dan was er veel druk op de ploeg komen te staan. We waren veel geconcentreerder vergeleken met de vorige wedstrijden.”

 

Eerste helft

In het palingdorp speelde Bevo zaterdag een voortreffelijke eerste helft. Na dertig minuten was de stand 13-17. Het goede spel werd doorgezet in de eerste minuten van de tweede helft. Bevo nam een voorsprong van tien punten. Na de 13-23 kwam Volendam sterk terug, constateerde de coach.

“We zijn geen tien doelpunten beter dan Volendam. Dus dat Volendam zou terugkomen, was wel te verwachten. Maar niet op de manier waarop het gebeurde. Binnen drie minuten kregen we uit vier breaks vier goals om de oren. Ze gingen er weer in geloven en zo ontstond er een zenuwenwedstrijd. De overwinning was wel verdiend.”

 

Thriller

Het werd een echte thriller, iets waar Bevo patent op lijkt te hebben. Bij Lions (finale landstitel vorig seizoen) en Tongeren (BENE-League, halve finale dit seizoen) weten ze daar alles van. Opnieuw kwam de ploeg uit Panningen als winnaar uit de bus.

Vlijm, samenvattend: “In de eerste helft stonden we met zeven doelpunten voor. De tweede helft kwamen we opnieuw goed uit de startblokken en stonden voor met 13-23. Toen waren er wel nog 25 minuten te spelen. Dat we dat niet konden volhouden, is logisch. Volendam is nu eenmaal een veel betere ploeg dan Tachos en E&O.”

 

Twitter

De liefhebbers thuis moesten de wedstrijd noodgedwongen via twitter volgen, omdat in Volendam een streamingservice ontbrak. De fans zaten lekker onderuit gezakt toen de 13-23 werd gemeld. Wedstrijd gespeeld, dacht eenieder. Daarna volgde de inhaalrace van de thuisploeg, die Bevo tot op een doelpunt wist te naderen.

“We wisten ook dat met ieder doelpunt dat we maakten, Volendam er nog twee moest maken. Zo bleef er ook druk op de thuisploeg staan”, aldus de coach.

 

Hurry Up

Woensdag speelt Bevo in de bekerwedstrijd uit tegen Swift. Die wedstrijd is belangrijk, omdat Dennis Vlijm en Nick de Kuyper dan na een lange afwezigheid dan weer speelminuten maken. Zaterdag komt Hurry Up op bezoek in De Heuf. Die ploeg heeft na de nederlaag tegen laagvlieger E&O iets recht te zetten. “Een fysiek sterke ploeg”, zegt Martin. “We moeten winnen. Dan blijven we gewoon meedoen om de landstitel.”

 

Doelpunten: Niek Jordens (acht), Jeroen van den Beucken (zeven), Dario Polman (vier), Pim Augustinus (vier), Sonni de Jonge (drie) en Robin Jansen (drie).

 

Tijdstraffen: Bram Knippenbergh, Jeroen van den Beucken en Niek Jordens (twee minuten).