Targos Bevo Hc start met zege 

Koornneef Quintus verslagen met 33 – 27 

Targos Bevo Hc is de competitie om de nationale titel begonnen met een overwinning. In sporthal De Heuf werd Quintus Kornneef zaterdagavond verslagen met 33 - 27.

Bevo begon gretig aan de wedstrijd, maar al snel slopen er fouten in het spel en werden tal van kansen gemist. Met rust stond het 14 -12.

In de tweede helft leek Bevo het grote verschil te gaan maken. Via 17 - 14 en 20 -16 stond het na 45 minuten 25 - 18. In het laatste kwartier liet het dapper strijdende Quintus de achterstand echter niet verder oplopen. Bevo hielp de ploeg uit het westen daarbij een handje door de nodige kansen niet te benutten.

 

Lichtpuntjes

Trainer Martin Vlijm was na afloop niet tevreden. “Laat ik het zo zeggen; Quintus heeft het prima gedaan. Over ons wil ik het eigenlijk niet hebben. Het is hetzelfde als vorig jaar tegen dit soort tegenstanders en dat mag niet. De jongens doen wel hun best, daar gaat het niet om. Kennelijk hebben ze niet de juiste focus voor dit soort wedstrijden. Voor het publiek is het ook niet leuk. Nou ja, wel voor de fans van Quintus.”

 

Niettemin zag de trainer ook lichtpuntjes. “Wat we goed hebben gedaan, is het tempo hoog houden. Dat is een ploeg als Quintus niet gewend.” En over het mindere spel op het veld: “Als je dertien keer op rij wint, sta je wel in de finale.”

 

Hamstringblessure

Bram Knippenbergh kon de wedstrijd niet uitspelen. Hij moest met een (nieuwe) hamstringblessure van het veld. Mark van den Beucken ontbrak wegens griep. In plaats daarvan mocht Myron Smits van Heren 3 zijn debuut maken.

 

Nick van den Beucken, de jongere broer van doelman Mark en hoekspeler Jeroen, scoorde zijn eerste doelpunt voor Bevo. De goal werd met gejuich begroet vanaf de spelersbank. “Logisch. De regel is dat je bij je eerste doelpunt een rondje geeft.” Niek Jordens: “Zonder gekheid. Als team gunnen we het de jonge jongens die hard meetrainen en mee mogen doen. Dan is het altijd leuk wanneer iemand zijn eerste doelpunt maakt.”

 

Doelpunten: Merijn Haenen (acht), Dario Polman (zeven), Sonni de Jonge (vijf), Pim Augustinus (vier), Toon Leenders en Jeroen van den Beucken (drie), Niek Jordens (twee), Nick van den Beucken (één). Tijdstraf: Niek Jordens (twee minuten).