Targos Bevo Hc start BENE-League in Palingdorp 

‘Winnen door vechtlust’ 

De Bene-league gaat zaterdagmiddag voor Targos Bevo Hc van start met een uitwedstrijd tegen Volendam. Coach Martin Vlijm: “Het wordt een vechtwedstrijd”

Met wat voor een gevoel gaat Targos Bevo Hc aan de BENE-League beginnen?

Martin Vlijm: “We zijn nog niet in topvorm. Logisch, want we komen net uit de voorbereiding. Voor Volendam geldt hetzelfde. Deze wedstrijd moeten we winnen op karakter. Het wordt een vechtwedstrijd voor beide ploegen. Wij weten niet hoe Volendam ervoor staat en dat weet Volendam ook niet van ons. Mentaliteit en vechtlucht moeten de doorslag geven.”

 

Wat is het verschil met vorig seizoen?

“We hebben een grotere groep, met een aantal nieuwe spelers. Alle posities zijn dubbel bezet. Dat betekent dat we blessures beter kunnen opvangen. Bovendien ligt de basis van hoe we handballen hoger dan vorig jaar. Iedereen is weer een jaar ervaring rijker. Dat vertaalt zich bij spelers in meer weerstand.”

 

Het tweede team heeft de ambitie om te promoveren naar de eredivisie. Dat zou betekenen dat Bevo met twee teams in de nationale competitie mag spelen.

“Dat vind ik zeer belangrijk. We gaan er ook alles aan doen om Heren 2 te laten promoveren. Zodra we de mogelijkheid krijgen zullen we zes man voor een wedstrijd afstaan aan het tweede.”

 

Wie zijn de kanshebbers dit jaar voor het winnen van de BENE-League?

“Lions sowieso. Hasselt en Bocholt. De Belgen hebben zich goed versterkt, op Tongeren na. We zien wel hoe het loopt. Als we ons normale niveau halen, kunnen we meedoen om de prijzen.”

 

De wedstrijd zaterdag in sporthal de Opperdam in Volendam begint al om 16.00 uur.