Targos Bevo Hc speelt troostfinale 

Targos Bevo Hc speelt zondag de troostfinale in de BENE-League. Tegenstander is Bocholt.

 

Bevo verloor zaterdag in een meer spannende dan goede wedstrijd na verlening tegen Initia Hasselt met 30 – 28. Bocholt ging tijdens de tweede kruisfinale in de slotseconden ten onder tegen OCI Lions: 26 -25.

Knap

Het wedstrijdverloop. De ploeg van coach Martin Vlijm neemt 0 -2 en 2 - 3 voorsprong, maar moet vervolgens telkens tegen een achterstand aankijken. Het verschil in doelpunten loopt op tot maximaal vier in het voordeel van de Belgische ploeg. Telkens poetst Bevo de achterstand knap weg.

 

Met nog circa vijf minuten te spelen, komt Bevo voor het eerst na veertig minuten op voorsprong door een van de vijftien doelpunten (!) van uitblinker Jeroen van den Beucken. Het blijft op en neer gaan. In de slotseconde van de reguliere speeltijd voorkomt zijn broer Mark met een fraaie redding de winnende treffer van Hasselt. Met 24 -24 op het scorebord begint de verlenging.

 

Gelijkmaker

Bij een stand van 27 – 26 voor Hasselt krijgt Merijn Haenen na een break de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken, maar hij mist. In de tegenaanval is het wel raak en staat het 28 – 26 in plaats van 27 – 27. Het is Jeroen van den Beucken – ‘wie anders?’, roept de stadionspeaker - die twee keer de Bevo dichterbij brengt en met een zesde treffer op rij de gelijkmaker op het scorebord zet: 28 – 28. Met nog anderhalve minuut te spelen is het uiteindelijk Hasselt dat aan het langste eind trekt.

 

Conclusie: Bevo piekte niet. Aan de inzet lag het beslist niet. Er werden teveel fouten gemaakt. Op beslissende momenten werd niet gescoord en Bevo buitte de boventalmomenten niet uit.

 

Lions – Bocholt

Titelverdediger Lions wist op het nippertje te winnen van Bocholt dat zich vorige week met een Houdini-act wist te plaatsen voor de Final Four. Een sensatie hing opnieuw in de lucht. Lions dacht met rust (18 – 10) de buit binnen te hebben.

 

Het spelbeeld veranderde niet tijdens de tweede helft totdat coach Monique Tijsterman ging doorwisselen. In de plaats van de wedstrijd eenvoudig uit te spelen, lukte niet meer en zette Bocholt de toon. Met nog een minuut te spelen stond het zelfs gelijk: 25 - 25. In de slotseconden scoorde Lions alsnog de winnende treffer.

 

De wedstrijd om derde plaats tussen Bevo en Bocholt begint vanmiddag om 17.00 uur in sporthal Fitland in Sittard. De finale - Lions - Bocholt - begint om 19.30 uur.

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (vijftien), Dario Polman (vier), Pim Augustinus en Robin Jansen (drie), Rik Elissen (twee) en Toon Leenders (één). Tijdstraffen: Niek Jordens (twee keer twee minuten) en Bram Knippenbergh (twee minuten)