Targos Bevo Hc speelt finale BENE-League 

Finale: Zo 8 feb 2015 om 16.30 uur in Hasselt- Targos Bevo Hc vs Lions 

Targos Bevo Hc speelt zondagmiddag in Hasselt de finale van de BENE-League. Opponent is OCI-Lions uit Sittard-Geleen.

 

Bevo won de eerste wedstrijd van de Final 4 tegen favoriet Tongeren na verlenging: 32-33. Karim Tamim was de

gevierde man met zijn doelpunt in de slotseconde. Lions won aansluitend tegen Hasselt: 24-25.

 

De toeschouwers in Hasselt kregen tijdens Tongeren – Bevo een Houdini-act voorgeschoteld. Met nog vijf minuten op de klok keek de ploeg van coach Martin Vlijm tegen een achterstand aan van 28-25. Enkele tijdstraffen - op een gegeven moment telde Bevo slechts vier veldspelers - leken

de landskampioen de das om te doen.

 

Tongeren kreeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar faalde. Eerst stond de fenomenaal keepende Bart Ravensbergen in de weg bij een schot van Jeroen de Beule. Vervolgens eindigde een aanval van de thuisploeg op de paal.

 

Bevo scoorde wel, en kreeg met een strafworp in de laatste minuut zelfs de kans op de gelijkmaker. Jeroen van den Beucken zag zijn schot echter gestopt en daarmee leek het over en uit. De Belgische tegenaanval leverde echter geen doelpunt op.

 

Met nog 37 seconden te spelen, volgde een laatste peptalk van Vlijm tijdens de laatste time-out. Bevo bleef rustig in de opbouw, loerend op de allerlaatste kans. Het was Pim Augustinus die in de slotseconde met een harde uithaal de 28-28 liet aantekenen.

 

Tongeren kon de mentale dreun niet goed verwerken. Bevo daarentegen voelde zich gesterkt. Dat vertaalde zich in de verlegning met twee doelpunten kort op rij door Jeroen en opnieuw Pim. Tongeren daarentegen verprutste drie kansen op rij.

 

Bevo zag Tongeren in de laatste minuut toch nog langszij komen door sterspeler Van Beule. Het was uitblinker Karim Tamim die in de slotseconde op de cirkel het verschil maakte. Hij nam de bal handig aan, wist een draai te maken tussen drie tegenstanders en schoot binnen.