Targos Bevo Hc redt het niet tegen Volendam 

Targos Bevo Hc heeft in een volgepakte Heuf tegen KRAS Volendam met het kleinst mogelijke verschil verloren: 30-31. Met rust leidde de ploeg van Martin Vlijm met 14-12. 

Bevo revancheerde zich enigszins voor de slechte prestatie thuis tegen Aalsmeer (24-32) twee dagen eerder. Niet dat het treffen tussen de twee kandidaten voor een plek in de BENE-League en finaleronde van hoog niveau was.

“Daarvoor zat er te veel spanning op de wedstrijd”, oordeelde Vlijm. “Wij hebben niet goed gespeeld en Volendam ook niet. We maken nog steeds teveel fouten. Jorn Smits (zoon van oud-Panningenaar en bondscoach Gino Smits, red.) van Volendam maakte het verschil. Een gelijkspel was een terechte uitslag geweest.”

 

Redding

In de eerste helft ging het gelijk op. Volendam nam telkens een kleine voorsprong (7-8, 9-10, 11-12), maar Bevo toonde veerkracht. Hoogtepunt vormden de laatste vijf speelminuten toen de landskampioen de 11-12 omboog in een voorsprong van 14-12, mede dankzij een fraaie redding van Bart Ravensbergen en goed verdedigingswerk van Nick de Kuyper. Opmerkelijk was dat de thuisploeg net als in de wedstrijd tegen Aalsmeer opvallend vaak het houtwerk van het doel van de tegenstander trof.

 

Stroef

De tweede helft startte Bevo stroef, met als gevolg dat Voelndam op gelijk hoogte wist te komen (16-16) en vervolgens een voorsprong na van drie doelpunten, mede dankzij twee benutte strafworpen (16-19). Bevo vocht voor wat het waard was en wist zich drie keer de stand gelijk te trekken (25-25, 26-26, 30-30). Met name Eelco Weevers, topscorer met acht doelpunten, speelde formidabel. Jeroen van den Beucken, die de vorige paar wedstrijden ongelukkig was in zijn acties, tankte weer zelfvertrouwen met vier goals.

 

De laatste paar minuten stond het publiek op de banken, in de hoop op toch nog een overwinning. Dat lukte net niet. Het was Volendam dat 28 seconden voor tijd de winnende treffer maakte. “Balen. Dat had niet gemogen”, aldus de coach.

 

Gelijke hoogte

Bevo moet de komende twee wedstrijden – uit tegen Hurry Up en thuis tegen Lions – alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de BENE-League. “Iedereen heeft het al een paar weken over de tweede plaats, maar het belangrijkste is dat we de BENE-League halen”, aldus Martin Vlijm

 

De landskampioen moet minimaal vierde worden. Het nog steeds ongeslagen OCI Lions voert de ranglijst aan voor Bevo dat op gelijke hoogte staat met Volendam, maar een iets beter doelsaldo heeft. Aalsmeer, dat thuis verloor van Lions (31-32), volgt op één punt en Hurry Up op drie punten.

 

Zaterdag speelt Bevo uit tegen de ploeg uit Drenthe. Bij het loodzware programma hoort ook de halve finale om de beker donderdag uit tegen aartsrivaal Lions. “Het wordt moeilijk”, aldus Vlijm. “We blaken momenteel niet van het zelfvertrouwen.”

 

Doelpunten: Eelco Weevers (acht), Dario Polman (vijf), Jeroen van den Beucken (vier), Robin Jansen (drie), Sonni de Jonge (drie), Karim Tamim (drie), Niek Jordens (twee), Nick de Kuyper (twee). Tijdstraffen:Jeroen van den Beucken (twee minuten), Karim Tamim (twee minuten)