Targos Bevo Hc plaatst zich voor BENE-league 

Werd in Panningen nog met 35-15 met Oosting E & O gewonnen, in Emmen had een aanvallend falend Targos Bevo Hc meer moeite met de thuisclub.

Het was aan de uitblinkende doelman Markus Hammerschmidt en de veel scorende Jeroen van den Beucken (10 doelpunten) te danken, dat na een ruststand van 9-7 in Pannings voordeel Targos Bevo Hc de mannen van trainer Harold Nusser met een 23-21 zege huiswaarts konden keren. Door deze zege heeft Targos Bevo Hc zich geplaatst voor de BENE- League in het seizoen 2017/2018.

 

Verdedigend stond het wel goed bij Targos Bevo Hc, maar aanvallend presteerde de ploeg ondermaats. De eenvoudigste kansen werden gemist. De scherpte ontbreekt. Een bijna collectief aanvallend falen had bijna fatale gevolgen had, zeker nadat de thuisclub in de slotfase met 16-15 een voorsprong nam.

 

Dankzij het scorend vermogen van Jeroen van den Beucken, die in de slotfase werd die onnodige achterstand nog omgezet in een 23-21 zege. Een wedstrijd om snel te vergeten. De komende twee wedstrijden zal uit een ander vaatje getapt moeten worden, want anders gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Toch heeft de ploeg nog alles in eigen hand.

 

Zaterdag 1 april eerst bij Kras Volendam winnen en dan op zaterdag 8 april thuis van JMS Hurry Up winnen. Alleen dan plaatst Targos Bevo Hc zich nog voor de halve finale van de kampioensgroep. Vanaf nu gelden geen excuses. De ploeg kan zich nergens achter verschuilen. Het is de dood of de gladiolen. Samen met elkaar en voor elkaar de mouwen opstropen. Hoe er gewonnen wordt is niet belangrijk, als er maar gewonnen wordt. Dat moeten alle spelers beseffen.

 

Kortom in Volendam moeten de pannen van het dak gespeeld worden. April doet wat wil, Targos Bevo Hc moet met wilskracht en mentale weerbaarheid “angstgegner” Kras Volendam pijn doen.” Niets is onmogelijk als je maar gelooft in kansen en die ook benut.