Targos Bevo Hc overklast Tachos 

Targos Bevo Hc heeft de eerste competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen van Red Rag Tachos. In De Heuf werd de ploeg uit Waalwijk overklast met 35-19. 

Toch was er een vloekpartij van coach Martin Vlijm in de rust voor nodig om de thuisploeg op het juiste spoor te zetten. In de eerst helft nam Bevo onvoldoende afstand van zijn tegenstander.

Tachos had weinig in te brengen, maar de landskampoen speelde te laconiek in de aanval en liet in de dekking steken vallen. Niettemin prijkte een ruststand van 16-14 op het scorebord.

 

Aandeel

In de tweede helft pakte de thuisploeg de zaken anders aan. Voorin werd geconcentreerder gespeeld en achterin werd bijna niks meer weggegeven. Het wisselduo Bram Knippenbergh – Pim Augustinus had daar een groot aandeel in. De aanvoerder zette bij de aanvallen de nodige accenten en scoorde vijf keer, terwijl Knippenbergh bij de tegenaanvallen achterin de boel op slot hield.

 

In de eerste twintig minuten na rust maakte de ploeg uit Waalwijk slechts twee treffers, terwijl Bevo door bleef denderen. Na veertig minuten stond het 29-16, maar daarmee was de honger nog niet gestild bij de landkampioen. Dat had Daan Versleeuwen - evenals Sonni de Jonge en Nick de Kuyper niet van de partij wegens blessures - vooraf ook gezegd. “We willen een mooie pot neerzetten. Dan is het daarna leuker carnaval vieren.”

 

Verwend

Het publiek werd verwend met wondermooie treffers, mede door het attente spel van doelman Mark van den Beucken, die in de tweede helft Bart Ravensbergen mocht vervangen. Van den Beucken stond aan de basis van een aantal break outs die voorin schitterend werden afgerond door zijn broer Jeroen, Eelco Weevers en Augustinus. Laatstgenoemde zette met een welhaast onmogelijk leip balletje de 32-17 neer.

De laatste vijf minuten liet Vlijm de teugels vieren. De coach gaf alle spelers speelminuten, wat nog resulteerde in treffers van Ephrahim Jerry en Gergö Lovas.

 

E&O

“Ik ga met een lekker gevoel de carnaval in”, zei Vlijm na afloop. “Als landskampioen moet je er iedere wedstrijd vol voor gaan. In de tweede helft hebben de jongens dat goed opgepakt. De score was 19-5. Normaal gesproken had de eindstand 38-10 kunnen zijn.”

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Coen Stammen. Coen was twintig jaar trouw sponsor van Bevo.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen E&O op het programma. De eerste wedstrijd in de nacompetitie verloor de ploeg Emmen met 35-23 tegen Kras Volendam. E&O haalde de nacompetitie door als vierde te eindigen in de reguliere competitie. De wedstrijd in Drenthe begint om 20.00 uur.

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (negen), Eelco Weevers (zes), Dario Polman (zes), Pim Augustinus (vijf), Niek Jordens (drie), Robin Jansen (twee), Karim Tamim (één), Max de Lange (één), Ephrahim Jerry (één) en Gergö Lovas (één).