Targos Bevo Hc onderuit in Tongeren 

Targos Bevo Hc heeft zijn eerste wedstrijd in de BENE-League verloren. Na een gelijkspel tegen Lions en winst op KV Sasja verloor de ploeg coach Martijn Vlijm zaterdagavond kansloos in en tegen United HC Tongeren met 30-24.

 

“Een wedstrijd waarvan je als coach denkt, ‘was ik maar in

bed blijven liggen’”, blikt Vlijm terug. “De eerste helft was slecht. Geen beleving en de concentratie was er niet. Niemand was goed. Ja, Bart (Ravensbergen, red.) hield nog een aantal ballen uit het doel. Een lichtpuntje was dat Marc van den Beucken (18 jaar) speelminuten heeft gekregen.”

 

Scorebord

Favoriet Bevo kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarna dicteerde Tongeren het spel. Na een kwartier stond er 10-4 op het scorebord. Met zes doelpunten verschil – 14-8 - gingen beide teams ook rusten. Met name de Tongerse topspelers Jeroen de Beule (zeven doelpunten) en Julien Devisch (zes) toonden hun goede vorm.

“Na een goed gesprek”, aldus Vlijm, pakte Bevo de zaken in de tweede helft energieker en geconcentreerder aan en leek daarvoor beloond te gaan worden. Binnen drie minuten werd de achterstand gehalveerd (15-11). Bevo kwam zelfs terug tot 19-17.

Met het missen van een strafworp bij de stand van 21-18 leek het verzet gebroken. Zeker toen Tongeren met nog vijf minuten te spelen 25-20 maakte. Toch wist het team van Martin Vlijm zich terug te knokken naar 26-23. De laatste minuten waren echter weer voor de thuisploeg. De zege van 30-24 verdiend, aldus de coach.

“Tongeren speelde fris handbal. Veel frisser dan wij. We wisten twee keer terug te komen in de wedstrijd. Maar zoiets kost wel veel kracht.”

Toch was volgens Vlijm een stunt mogelijk geweest. “De strafworp in een bovental-situatie voor ons had het kantelpunt van de wedstrijd kunnen zijn. Die ging er net niet in. Ach, dat is inherent aan het verhaal van de eerste helft. Dan heb je het geluk ook niet aan je zijde.”

 

Verklaring

Een duidelijke verklaring voor het slappe spel van zijn team in de eerste helft had hij niet. Nee, het feest van vorige week na het winnen van de Supercup zat niet meer in de benen. Wel was er veel minder getraind, als gevolg van het overlijden van Danny Falcke van E & O. De tragische gebeurtenis had het hele team flink aangegrepen. “Daar wil ik het niet op gooien”, aldus Martin Vlijm. “Dit soort wedstrijden maak je altijd een paar keer per seizoen mee.”

Voor aanvang van het seizoen voorspelde de coach een spannende competitie waarbij iedereen van iedereen kan winnen. En dat is precies wat er gebeurt. In eigen huis lijken de ploegen onverslaanbaar. Volendam won thuis ruim van titelkandidaat Bocholt met 32-24. Aalsmeer klopte thuis Hasselt, met 25-23 en Sasja won in eigen huis van Lions met 25-22.

Vlijm: “Niemand heeft alle wedstrijden gewonnen. Het zit heel dicht op elkaar. Als je wint, sta je bovenaan. En als je een keer verliest, sta je meteen onderaan.”

 

Europacup-avontuur

Targos Bevo Hc wacht een Europacup-avontuur. Zaterdag staat de uitwedstrijd in Slowakije op het programma tegen Topolcany. Een week later is de return in De Heuf. Vijf dagen later wacht het vervolg van de BENE-League in Panningen tegen Hasselt, waarna twee dagen later de uitwedstrijd tegen Volendam op het programma staat. Bevo zal het komende weken wel zonder Nick de Kuyper moeten doen. Hij scheurde dinsdag tijdens een training zijn enkelbanden af. De trainingsintensiteit zal de komende week weer als vanouds zijn, aldus de trainer. “Tegen Topolcany zijn superbelangrijke wedstrijden voor ons. We zullen de puntjes op de i moeten zetten, zodat er weer vastigheden in de ploeg komen.”

 

Doelpunten: Robin Jansen en Eelco Weevers (ieder vijf), Pim Augustinus (vier), Jeroen van den Beucken (drie), Dario Polman, Sonni de Jonge en Niek Jordens (ieder twee), Ephrahim Jerry (één). Tijdstraffen: Jeroen van den Beucken (twee keer twee minuten), Karim Tamim (twee minuten).