Targos Bevo Hc onderuit in Bocholt 

Targos Bevo Hc heeft de goede wedstrijd tegen Aalsmeer van afgelopen donderdag (33-26 winst) geen vervolg weten te geven. Het team van coach Martin Vlijm ging zondagmiddag onderuit in en tegen QubiQ A. Bocholt: 32-23. 

De eerste helft sloten de Belgen af met een kleine voorsprong (13-11). Bevo verzuimde het wedstrijdbeeld na rust te kantelen door de nodige kansen te missen. Bocholt, aangemoedigd door circa zeshonderd supporters, groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Bijna alles lukte het laatste kwartier, terwijl de spelers van Bevo steeds meer tegen zichzelf vochten.

Een voorsprong van vier doelpunten (20-16) was met nog vijf minuten uitgebouwd naar zeven doelpunten (27-20). Vervolgens was het prijsschieten op beide doelen, met Bocholt wederom als meest trefzekere ploeg. Topscorer Roel Valkenborgh scoorde liefst vijftien maal.

 

De Bevo-coach baalde na afloop van de grote nederlaag. “Op het moment dat we over Bocholt heen kunnen gaan in het begin van de tweede helft missen we drie open kansen op rij. We krijgen breaks tegen, omdat we niet goed aanvallen. Dan zie je dat de spelers verkeerde keuzes maken en individueler gaan spelen. De rust was weg uit de ploeg.”

 

Vlijm wisselde doelman Bart Ravensbergen voor Mark van den Beucken. “Bart speelde een ongelukkige wedstrijd. Ik haalde hem er even uit. Mark viel echter prima in. De ploeg mag hem dankbaar zijn dat de nederlaag uiteindelijk niet hoger uitviel. Hij heeft veel ballen gestopt.”

 

De teleurstelling was ook groot bij de spelers. Sonni de Jonge, die drie strafworpen benutte: ”Ik heb er geen verklaring voor. Op een gegeven moment zit niets meer mee. Iedereen wil heel graag, maar het lukt gewoon niet. Ik had hier een heel andere wedstrijd verwacht. Zo afgedroogd worden, wil niemand. Volgende week tegen Sasja moeten we laten zien wat we écht waard zijn.“

 

“We speelden donderdag een hele goede wedstrijd. Helaas konden we dat vandaag niet op de mat leggen”, zei Jeroen van den Beucken na afloop. Ook hij scoorde drie keer. “Verliezen kan, maar niet met negen doelpunten verschil. Met drie, vier doelpunten verschil had ik vrede kunnen hebben. Bocholt was in de tweede helft de betere ploeg.”

Ook Jeroen zocht naar een verklaring. “Zij scoren makkelijker dan wij. Onze dekking was een paar keer niet goed en we maakten slordige fouten. Als dat in één fase van de wedstrijd bij elkaar komt, dan slaat de tegenstander een gaatje. Daarna zakten we als team in.”

 

Een extra tegenslag voor Bevo was het afhaken van Dennis Vlijm, die een spierblessure heeft opgelopen. Nick de Kuyper is op de weg terug, maar kan nog geen volledige wedstrijden spelen. Het verhaal Dario Polman is bekend; hij heeft nog twee maanden nodig om volledig te herstellen van een hamstringblessure.

 

In de BENE-League beginnen de Belgische ploegen steeds meer de dienst uit te maken. OCI Lions verloor in en tegen Hasselt met 32-29. Aalsmeer en Volendam gingen thuis onderuit tegen respectievelijk Tongeren (25-28) en Sasja (23-28). Laatstgenoemde ploeg speelt zaterdag thuis tegen Bevo. De eerste wedstrijd in De Heuf won de ploeg van Martin Vlijm met 24-20.

“Ik heb vooraf gezegd dat drie Belgische ploegen en één Nederlands team de eerste vier van de BENE-League bereiken. Daarom moeten we zaterdag winnen. We kunnen ons geen mindere wedstrijd meer permitteren.”

 

Doelpunten Targos Bevo HC: Robin Jansen (zes), Pim Augustinus (vier), Sonni de Jonge (drie), Jeroen van den Beucken (drie), Max de Lange (twee), Niek Jordens (twee), Bram Knippenberg (één), Karim Tamim (één) en Eelco Weevers (één). Tijdstraffen: Bram Knippenbergh (twee minuten) en Sonni de Jonge (twee minuten).