Targos Bevo Hc naar halve finale beker 

Targos Bevo Hc heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de halve finale van de nationale beker. In Arnhem won de ploeg van Martin Vlijm met 23-40 van Swift. 

Groter nieuws was de terugkeer van Nick de Kuyper. Na een slepende voetblessure maakte de ‘goalgetter’ zijn eerste speelminuten. De international maakte op Facebook zijn rentree bekend.

 

Alleen in het begin had Bevo moeite met de ploeg uit de

degradatiepoule. Dat lag vooral aan de spelers zelf, die niet goed bij de les waren. Swift nam een voorsprong van 10-7. Bevo ontwaakte en sloot de eerste helft alsnog geruststellend af met 12-17.

 

Productief

Na de rust kende Bevo geen enkel pardon met zijn opponent. De landskampioen speelde geconcentreerd en toonde zich bijzonder productief. In dertig minuten tijd werd 23 keer gescoord. Het aantal tegentreffers bleef beperkt tot elf.

 

Nick de Kuyper speelde gedreven. Zijn gretigheid werd door de arbiter bestraft met twee tijdstraffen van twee minuten. “Nick had nog wat moeite met het vinden van het doel”, reageerde Martin Vlijm vanochtend in Dagblad de Limburger. “Maar deze wedstrijd mocht hij nog oefenen en fouten maken.”

 

Hurry Up

Zaterdag speelt Bevo thuis de competitiewedstrijd tegen Hurry Up. Dat belooft een kraker te worden. De ploeg uit Drenthe verloor afgelopen zaterdag de derby tegen laagvlieger E&O, en zal die wanprestatie willen rechtzetten. Bevo daarentegen is er alles aan gelegen om de tweede plek vast te houden. De spelers rekenen dan ook op een volle Heuf!

 

Toverland

Van de partij zijn massaal leerlingen van de lagere scholen in Peel en Maas. Zij zijn uitgenodigd in verband met de Bevo-tour langs de scholen om de handbalsport te promoten. Mascottes van Toverland fleuren de wedstrijd verder op. Kortom, het belooft een geweldige wedstrijd te worden.