Targos Bevo Hc naar halve finale 

Targos Bevo Hc heeft de bekerwedstrijd tegen Hellas eenvoudig gewonnen met 33 - 16. De ploeg van coach Martin Vlijm plaatste zich daarmee voor de halve finale. De loting volgende week zal duidelijk maken wie de tegenstander zal zijn in de strijd om een finaleplaats.

Bevo was in De Heuf duidelijk een paar maatjes te groot voor Hellas, dat strijdt in de degradatiepoule in de eredivisie. Vrij snel nam de thuisploeg een 3 - 0 voorsprong. Daar kon de tegenstander weinig tegenover stellen. Bevo liep steeds verder uit, ondanks dat het een aantal kansen miste. De nodige ballen gingen royaal over het doel. In de slotminuten gingen de ballen er wel een voor een in. Dat resulteerde in een 17 - 7 ruststand.

 

Bevo, dat aantrad zonder de geblesseerde spelers Robin Jansen (lies) en Marc van den Beucken (pols), wisselde in tegenstelling tot de competitiewedstrijden zelden. Zo figureerde aanvoerder Pim Augustinus tevens als verdediger en mochten de verdedigers Max de Lange en Bram Knippenbergh ook de aanval versterken.

Doelman Bart Ravensbergen maakte in de tweede helft plaats voor Bram van Grunsven, die groeide in de wedstrijd. Een paar knappe reddingen achter elkaar werden door het publiek met applaus beloond.

 

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste, al kwam Bevo minder effectief uit de startblokken. Ook nu toonde de thuisploeg zich trefzeker in de eindfase. Via 29 - 15, na 25 minuten, werd het uiteindelijk 33 - 16. Rik Elissen maakte opnieuw een prima indruk. Voor Hellas scoorde voormalig Bevo-speler Karim Tamim twee keer.

 

Zondag speelt Bevo in De Heuf de competitiewedstrijd tegen Oosting E & O. Aanvang 15.00 uur. Weldra op deze website een voorbeschouwing met Niek Jordens.

 

Doelpunten: Sonni de Jonge en Jeroen van den Beucken (zeven), Pim Augustinus en Rik Elissen (vier), Niek Jordens (drie), Dario Polman, Max de Lange en Toon Leenders (twee) en Bram Knippenbergh (één).

Tijdstraffen: Bram Knippenbergh en Rik Elissen (één).