Targos Bevo Hc naar finaleronde 

Aalsmeer in volgepakte Heuf verslagen met 26 - 20 

Dankzij een verdiende overwinning op FIQAS Aalsmeer (26 - 20) heeft Targos Bevo Hc zich zaterdagavond in een volgepakte Heuf geplaatst voor de finaleronde. Tegenstander in de strijd om de nationale titel is aartsrivaal OCI Lions.

Bevo revancheerde zich in de kolkende handbalhal voor de nederlaag in de halve finale om de beker tegen de ploeg uit de Bloemenstad. Toen werd het 22 - 27. De ontlading was dan ook groot na afloop. Spelers en staf maakten een vreugdedans, samen met de Bevo Tifosi, de spontaan geboren supportersclub bestaande uit spelers van Heren 2 en de A-jeugd. Met toeters, een megafoon en wapperend met vlaggen zorgden zij in De Heuf voor een Nou Camp-achtige ambiance.

 

Voorsprong

Bevo begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond er 3 - 0 op het scorebord. Na een kwartier had de ploeg van coach Martin Vlijm de voorsprong vergroot naar vier doelpunten (8 - 4). In de laatste tien minuten sloop Aalsmeer dichterbij. Na 25 minuten was het verschil nog maar één doelpunt. Dario Polman bepaalde de ruststand op 13 - 11.

 

Bevo Tifosi

Bevo, luidruchtig aangevuurd door de Bevo Tifosi, speelde gretig en met passie. Ook in de tweede helft begon de thuisploeg uitstekend. Binnen vijf minuten bedroeg het verschil vijf doelpunten. Aalsmeer klampte nog één keer aan (17 -14), maar daarna was het geloof in eigen kunnen helemaal terug bij Bevo. Op een gegeven moment leidde Bevo zelfs met tien doelpunten en kon Martijn Vlijm alle spelers speelminuten gunnen. Dat Aalsmeer daarna nog een paar keer scoorde, was alleen interessant voor de statistieken.

 

Genieten

Net als tegen Volendam kon het publiek genieten van schitterende doelpunten, onder andere van Merijn Haenen die op aangeven van doelman Bart Ravensbergen in een break 25 - 15 scoorde. Ravensbergen was de man of the match. Hij verrichtte tal van reddingen. Het mooiste moment beleefde de doelman in de eerste helft toen hij binnen luttele seconden twee keer achter elkaar een speler van Aalsmeer belette om te scoren.

 

Vechtwedstrijd

Martin Vlijm, hij vertrekt na dit seizoen naar Hurry Up, deelde mee in de vreugde. Na afloop van de gewonnen wedstrijd een week eerder tegen Volendam liet hij weten dat hij kampioen wil worden met Bevo. Dat lukte hem eerder in het seizoen 2013 - 2014

“Het was een vechtwedstrijd”, blikte hij terug. “We begonnen goed. Aalsmeer profiteerde daarna van foutjes en slordigheden bij ons. De tweede helft hebben we geweldig verdedigd en de koppies erbij gehouden. Tijdens een time-out gaf ik ze opdracht om het hoofd koel te houden. Dat hebben de spelers gedaan. Met 25 - 16 was het natuurlijk klaar. En nu de finale. Als je die speelt, dan moet je hem ook winnen.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (zeven), Dario Polman (vijf), Merijn Haenen en Sonni de Jonge (drie), Niek Jordens, Robin Jansen en Pim Augustinus (twee), Rik Elissen en Bram Knippenbergh (één). Tijdstraffen: Bram Knippenbergh (twee,) Max de Lange, Rik Elissen, Toon Leenders en Dario Polman (één).

 

Meer foto's volgen zo spoedig mogelijk