Targos Bevo Hc met goed gevoel naar Sitard 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag de derby uit tegen OCI Lions. Lambert van Berlo blikt vooruit. De assistent-trainer ziet kansen. “We gaan er met een goed gevoel naartoe.” 

Hoe verliep de training donderdagavond?

Lambert van Berlo: “Heel goed. We hebben een wedstrijd van Lions bekekenen en hun spel geïmiteerd tijdens de training. Ook hebben we gewerkt aan fouten die we nog altijd maken. De training op donderdag staat tevens altijd in het teken van de wedstrijdbespreking.”

 

Wat is jullie opgevallen aan het spel van Lions?

“Ze hebben een paar keer fors op achterstand gestaan deze competitie zijn daarna teruggekomen door zeven, acht doelpunten te maken. Het tekent het karakter in de ploeg. Ze kunnen defensief en offensief spelen. Kortom, een hele sterke, complete ploeg.”

 

Het zijn altijd spannende derby’s tussen Bevo en Lions.

“Dan doel je op de finalewedstrijden om het landskampioenschap afgelopen seizoen. Drie keer kantje boord, maar uiteindelijk wel in ons voordeel. Vorig jaar hebben we uit ruim van Lions verloren (29-22). Ook verloren we van ze thuis in de halve finale van de bekercompetitie (21-25). De eerste wedstrijd in de BENE-League) speelden we gelijk (32-32).”

 

Hoe zal de tactiek zijn zaterdag in Sittard?

“We proberen ons niveau te verbeteren, dat is het uitgangspunt. Verder spelen we ons eigen spel. Dat betekent veel druk zetten met goed combinatiespel en een goede dekking neerzetten.”

 

Wat is de stand van zaken in de ziekenboeg?

“Alleen nog Max de Lange en Dario Polman. Ze zijn op de terugweg. We verwachten dat Dario en Max in januari weer kunnen spelen.”

 

Het grote aantal blessures is jullie opgebroken. Dat kon de ploeg met veel jonge spelers niet opvangen.

“De jonge spelers hebben bijna volledige wedstrijden moeten spelen. Dat is eigenlijk te veel. Maar goed, we zaten nu eenmaal in die positie. Van de andere kant hebben ze de nodige ervaring opgedaan. Dat zal ons in het vervolg van de competitie goed van pas komen. Jongens als Daan, Max en Dennis komen eraan. Ze hebben bewezen dat ze het niveau aankunnen.”

 

De overwinning op Volendam twee weken geleden moet jullie goed hebben gedaan.

“Ja. De uitslag was prima, het spel redelijk goed. Toch maken we nog teveel fouten. Foute passes en de loopwegen die niet goed gaan, waardoor we breaks tegen krijgen. Dan zie je dat de verdediging niet goed staat. Op die manier geven we de doelpunten te gemakkelijk weg. Dat moeten we voorkomen.“

 

Jullie staan voorlaatste in de BENE-League. Hoe belangrijk is deze derby?

“Belangrijk. Als we winnen, kunnen we toch weer richting top vier kijken. Dat was ook ons uitgangspunt voor aanvang van de competitie. Zolang die vierde plek niet definitief weg is, is die haalbaar. Bovendien, twee punten erbij en je maakt volgende week kans op een volle Heuf in de wedstrijd tegen koploper Tongeren.”

 

De ploeg uit Sittard-Geleen kent ook blessureleed. Joeri Verjans is wekenlang uitgeschakeld.

“Ik heb begrepen dat ook Joris Baart geblesseerd is. Dat is in het voordeel van Bevo. Van de andere kan, we weten niet hoe Lions dat gaat oplossen. Kiezen ze voor jonge jongens? Of voor Roel Adams? Daar kunnen we ons niet op voorbereiden. Niettemin, we gaan er met een goed gevoel naartoe.”