Targos Bevo Hc meet zich met beste ploeg van Nederland 

‘Tegen Dalfsen laten zien hoe ver we zijn’ 

Het damesteam van Targos Bevo Hc speelt woensdag voor de beker tegen Dalfsen. De ploeg uit Overijssel is al vier jaar op rij kampioen van Nederland en tevens bekerhouder. Een zware taak dus voor de vrouwen van trainer Osvaldo Gomes.

Jullie zitten nu in de bus op weg naar de wedstrijd tegen Borhave. Die ploeg staat tweede in de eerste divisie. Welk duel is belangrijker, Borhave of Dalfsen?

Osvaldo Gomes: “Dat is een lastige. Het resultaat vandaag is niet fataal voor de ranglijst denk ik. We spelen hierna nog vijf wedstrijden en die gaan we allemaal winnen, dus de nacompetitie halen we wel. Woensdag is misschien wel iets belangrijker. Vooral om te kijken hoe ver we zijn als team. De speelsters zijn nu nog bezig met vandaag, maar na de wedstrijd gaat de focus meteen op woensdag. Zij willen zich ook graag meten met zo’n goede ploeg.”

 

Merkt u al een grotere spanning bij de speelsters?

“We hebben een goede selectie met veel concurrentie. Iedere wedstrijd beginnen andere meiden in de basis, maar ik merk wel dat ze woensdag allemaal graag willen starten. Ze zijn er zeker mee bezig. Er stoppen ook een paar dames na dit seizoen, die willen nog een keer alles laten zien.”

 

De ploeg uit Dalfsen is al vier jaar op rij kampioen van Nederland. Is dat een voordeel of een nadeel voor jullie?

“In feite is dat een nadeel. Je gaat je afvragen of er wel een ploeg in Nederland is die van Dalfsen kan winnen. Het zou fantastisch zijn als we een half uur meekunnen met hen. Maar je moet nooit de wedstrijd ingaan met het idee dat je gaat verliezen, dat zit ook niet in mijn karakter. Bij sommige eredivisieclubs heb ik het gevoel dat ze het al opgegeven hebben, voordat de wedstrijd is begonnen.”

 

Wat verwacht je van de wedstrijd?

“Wij moeten onze beste wedstrijd van het seizoen spelen. Een nipte nederlaag zou al een hele goede prestatie zijn. We gaan het in ieder geval proberen spannend te maken. Winnen zal moeilijk worden als je ziet hoe Dalfsen de laatste weken huis aan het houden is in de competitie. De laatste drie wedstrijden wonnen ze allemaal met minimaal twintig punten verschil. Misschien dat ze ons onderschatten vanwege die reeks. We moeten in ieder geval heel diep gaan met z’n allen.”

 

Er spelen ook twee meiden uit Peel en Maas bij Dalfsen: Fenne Rijks uit Helden en Angela Steenbakkers uit Beringe. Kent u ze en wat verwacht u van hen?

“Ik ken ze wel, al heb ik ze niet meegemaakt bij Bevo. Het zegt wel iets goeds over onze club als twee van onze speelsters nu daar handballen. Onze speelsters hebben het er ook veel over. Ze kennen die meiden en willen laten zien wat ze waard zijn. Ik gun Fenne en Angela in ieder geval het allerbeste en ik hoop dat ze ooit in de toekomst nog een keer terugkomen naar Bevo.”