Targos Bevo Hc loopt schipbreuk op 

Targos Bevo Hc is in het zicht van de reddende oever in vissersdorpje Volendam gezonken. Een deja vu gevoel. Niet voor de eerste maal dit seizoen ging Targos Bevo kopje onder in de slotfase van een wedstrijd.

Targos Bevo Hc was drie kwart van de wedstrijd de betere ploeg, maar toch wint Kras Volendam uiteindelijk de wedstrijd met 29-26. Targos Bevo Hc is onnodig uitgeschakeld in de strijd om de landstitel en mag nu gaan strijden om een plaatsingwedstrijd om de 5e en 6e plaats.

 

Een gemotiveerd Targos Bevo Hc begon erg goed aan de wedstrijd in Volendam. Verdedigen stond de ploeg erg goed. Aanvallend werd er goed afgerond. Targos Bevo Hc nam een 10-4 voorsprong en had zelfs kansen om uit te lopen tot 12-4. Dat verzuimde de ploeg, maar in misschien wel in de beste eerste helft van dit seizoen bleef Targos Bevo Hc dominant. Met 16-12 in Pannings voordeel gingen beide ploegen rusten.

 

In de beginfase van de tweede helft bouwde Targos Bevo Hc de voorsprong uit tot 21-16. De eerste tekenen van verval kwamen in de 45e minuut aan het licht, toen Targos Bevo Hc in een minuut tijd een voorsprong van twee doelpunten verspeelde en Kras Volendam op gelijke hoogte kwam 22-22. Dertien minuten voor tijd nam Kras Volendam voor het eerst een voorsprong (24-23). Kras Volendam kwam in een flow, terwijl Targos Bevo Hc mentaal en conditioneel in elkaar stortte. De ploeg, die minuten lang niet tot scoren kwam, zag Kras Volendam uitlopen tot 28-23. Uiteindelijk wonnen de mannen van Pjotr Konitz met 29-26. De teleurstelling bij spelers en technische staf van Targos Bevo Hc was groot. Uitgeschakeld voor de landstitel.

 

Het was niet voor de eerste maal, dat Targos Bevo Hc in de slotfase onnodig kopje onder gaat. Handballen kan de ploeg, maar mentaal zakt de ploeg in de slotfase door de ondergrens. Voer voor psychologen. Een mentale coach is geen overbodige luxe voor deze ploeg. Dit min of meer mislukt seizoen grondig analyseren en dan met nieuwe energie aan het volgend seizoen beginnen. Zaterdag 8 april speelt Targos Bevo tegen de slotwedstrijd uit de kampioensgroep tegen JMS Hurry Up, dat zaterdag j.l. als eerste Nederlandse ploeg zich plaatste voor een Europse halve finale. Afsluiten met een overwinning tegen JMS Hurry Up zou een mooie, maar schrale troost zijn.