Targos Bevo Hc laat winst uit handen glippen 

Targos Bevo Hc heeft in Merksem de zekere zege tegen Merksem Handbal uit handen laten glippen. De Panningse ploeg incasseerde zeven seconden voor het eindsignaal de gelijkmaker van de Belgen. De nog puntloze Belgen waren in hun nopjes met het 31-31 gelijkspel. Het onnodige puntverlies kwam hard aan bij Targos Bevo Hc.

De Panningse ploeg schoot goed uit de startblokken. Geconcentreerd werd een 3-1 voorsprong genomen. De goede start kreeg echter geen gevolg. Er slopen zowel in aanvallend en verdedigend opzicht fouten in het spel van Targos Bevo Hc. Op een gegeven moment hadden de Belgen brutaal een 14-11 voorsprong opgebouwd. Targos Bevo Hc kwam voor de pauze nog sterk terug. Toch ging de ploeg met een 15-14 achterstand rusten. Na de pauze herstelde de Panningse ploeg zich. De dekking stond beter en in aanvallend opzicht werden de kansen beter benut. In de slotfase had Targos Bevo Hc een 27-24 voorsprong. De ploeg leek de eerste uitoverwinning op zak te hebben. Toch ging het nog mis.

 

Concentratieverlies werd de Panningse ploeg fataal. Targos Bevo HC liet Merksem Handbal terug in de wedstrijd komen. In plaats van de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, werd er in de slotfase een onnodig punt verspeeld. Het is duidelijk dat Targos Bevo HC het ene moment scherp aan de wedstrijd begint, maar in de slotfase de scherpte ontbeert en het andere moment precies het omgekeerde doet. Targos Bevo Hc moet in de komende wedstrijden de hele wedstrijd geconcentreerd en gecontroleerd spelen, wil de ploeg tot winst komen. Komende zaterdag 1 oktober komt het aangeslagen Achillles Bocholt in Panningen op bezoek. Tegen de Belgische ploeg, die met 36-24 verloor van Initia Hasselt, moet gewonnen worden. Een ding staat vast in de BENE League moet je 60 minuten vol aan de bak, wil je winnen. De wedstrijd in de Heuf begint om 20.00 uur.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 12, Pim Augustinus en Nick de Kuyper ieder 5, Toon Leenders 4, Niek Jordens en Rik Elissen ieder 2 en Max de Lange 1.

 

Door: Mat Nellen