Targos Bevo Hc komt op stoom  

Tegenstander E&O overklast in De Heuf: 36 - 9 

Targos Bevo Hc heeft op overtuigende wijze afgerekend met E&O uit Emmen. In De Heuf werd het zaterdagavond liefst 36 - 9.

 

Bevo speelde een uur lang geconcentreerd handbal, zoals

coach Martin Vlijm dat graag ziet. Tijdens de vorige wedstrijden waren er telkens periodes dat het niet liep. Met als gevolg dat riante voorsprongen alsnog bijna verloren gingen.

 

Zaterdagavond in De Heuf speelde Bevo, op de eerste vijf minuten na, handbal van hoog niveau. De dekking gaf bijna niks weg, de aanvallen waren snel en gevarieerd en in de breaks toonde Bevo zich bijzonder effectief.

 

Het publiek werd verwend met schitterende doelpunten. Hoogtepunten waren onder meer twee breaks waarbij doelman Marc van den Beucken, in de tweede helft ingevallen voor Bart Ravensbergen, met splijtende passes broer Jeroen voorin bediende, die spectaculair afrondde.

 

“Het team heeft uitstekend gespeeld”, constateerde Vlijm, die wel een voorbehoud maakte. “E&O is niet de sterkste ploeg. En die miste wegens blessures ook nog eens enkele steunpilaren. De winst is dat we een uur lang geconcentreerd hebben gespeeld.”

 

Door de blessures van Eelco Weevers en Dennis Vlijm liet de coach Patrick Cornelissen en Niels Peters van Heren 2 debuteren. Dat gebeurde onder luid applaus van de oudere teamgenoten op de bank en de fans. Binnen enkele minuten scoorden de jongelingen allebei. In de tweede helft maakte Patrick met een tweede doelpunt 32-9. “Schitterend om dit te mogen meemaken”, glunderde hij na het laatste fluitsignaal.

 

Zoals gezegd begon Bevo aftastend. Na tien minuten stond het 4-3. Daarna maakte E&O bijna twintig minuten geen enkel doelpunt meer, terwijl Bevo nog meer druk zette en in de dekking vrijwel foutloos speelde. Na dertig minuten stond er 17-5 op het scorebord.

 

In de tweede helft ging de thuisploeg door. Alleen tussen de vijftiende en twintigste minuut stokte de teller even. Toen stond het inmiddels 28-9. In de laatste tien minuten scoorde Bevo nog acht keer en kon er een feestje worden gebouwd.

 

Zaterdag maakt Bevo de reis naar Houten om te spelen tegen de rode lantaarndrager. Vervolgens staan er drie finales op het programma tegen Aalsmeer, Volendam en Lions en wacht tussendoor Hurry Up en de halve finale om de beker tegen Lions. Vlijm: “Dan moeten we er staan. De wedstrijd tegen E&O was vooral goed voor ons doelgemiddelde.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (acht), Sonni de Jonge (vijf), Pim Augustinus (vijf), Nick de Kuyper (vier), Max de Lange (drie), Robin Jansen (drie), Niek Jordens (twee), Karim Tamim (twee), Patrick Cornelissen (twee), Dario Polman (één), Niels Peters (één). Tijdstraf: Nick de Kuyper (twee minuten).