Targos Bevo Hc knokkend onderuit in Sittard 

Targos Bevo Hc heeft de uitwedstrijd tegen OCI Lions in de BENE-League verloren met 21-18. Bij rust stond er 11-5 op het scorebord. Bevo knokte zich terug in de tweede helft, maar kwam op het eind net tekort. 

Tweede tegenvaller was het uitvallen van Eelco Weevers en Daan Versleeuwen. Eelco (hamstring) zal zeker een maand niet kunnen spelen. “Van Daan (enkel) weet ik het niet. Dat zal zich komende week uitwijzen”, zegt coach Martin Vlijm.

Hij was boos over de prestatie van zijn ploeg in de eerste helft. Slechts vijf keer scoren in een half uur “is niet des Bevo’s”, verklaart hij. “Dat heb ik de jongens in de rust ook verteld. Als je met 140 kilometer per uur op doel kunt schieten en je doet dat maar één keer in de eerste helft, dan is er iets niet goed.”

 

Bevo begon zonder overtuiging aan de wedstrijd. Lions liep via 3-1 en 5-2 uit naar 10-3. Het verschil werd nog verkleind met één doelpunt tot de 11-5 ruststand. Bevo had moeite met de offensieve dekking van de tegenstander, hoewel de ploeg van trainer Martin Vlijm daar afgelopen week goed op had getraind. “Er was weinig durf om te handballen. Daarom scoor je maar vijf doelpunten. We speelden zonder enige overtuiging. Ik weet niet was het was. Zenuwen? Bang om fouten te maken? Geen idee.”

 

De donderpreek van de coach tijdens de rust had effect, al leek het daar in het begin de tweede helft nog niet op. Met 19-13 op het scorebord na vijftig minuten leek de wedstrijd gespeeld. Daarna kwam Bevo terug en raakte Lions lichtelijk in paniek. Bij de stand van 20-18 werd een doelpunt van Bevo afgekeurd. In de tegenaanval scoorde Lions de 21-18. Dat was de genadeklap.

 

Vlijm: “Een gelijkspel zou natuurlijk geweldig zijn geweest. We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren.” Speler Luc Steins van Lions reageerde na afloop opgelucht voor de microfoon van L1. “Bevo dreigde er een gelijkspel uit te slepen. Ook al hadden we constant een voorsprong, zeker van de overwinning waren we niet. Bevo bleef aanklampen en verdient daarvoor een compliment.”

 

“Een draak van een wedstrijd”, concludeerde de Bevo-coach. “Het minst slechte team heeft gewonnen.” Weinig vleiende woorden had hij over voor de twee scheidsrechters, die met tijdstraffen strooiden als waren het pepernoten. “Onnodig. Daardoor werd het heel rommelig en ontstond er nooit die typische derbysfeer. Voor het publiek was het geen leuke wedstrijd om naar te kijken.”

 

Ondanks de nederlaag in Sittard blijft de vierde plek in de BENE-League voor Bevo in zicht. Het verschil met de huidige nummer vier, Sasja, bedraagt slechts twee punten. Maar dan is het wel wenselijk dat zaterdag in de Heuf wordt gewonnen van koploper Tongeren, die zaterdag gelijk speelde tegen Sasja (24-24).

 

Tongeren speelt het beste handbal op dit moment, vindt Martin Vlijm. “Het belangrijkste is dat we goed gaan handballen. We kunnen van iedereen winnen, maar dan moeten we wel durven handballen. Ik baal wel van die nieuwe blessures. Zijn we na maanden eindelijk bijna compleet, vallen er weer twee af. Dat is heel vervelend.”

 

Doelpunten Bevo: Niek Jordens, Robin Jansen en Sonni de Jonge (drie), Eelco Weevers, Pim Augustinus, Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken (twee) en Dennis Vlijm (één). Tijdstraffen: Bram Knippenbergh, Pim Augustinus, Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken (twee minuten).