Targos Bevo Hc klopt concurrent Fiqas Aalsmeer 

Targos Bevo Hc heeft naaste concurrent Fiqas Aalsmeer een gevoelige 26-19 nederlaag toegebracht. Samen met Kras Volendam zijn zij in de race voor de derde Nederlandse plaats in de eindstand in de BENE-League. Die plek geeft recht op een gunstige indeling in de strijd om de Nederlandse landstitel.

In een levendige wedstrijd hielden beide aartsrivalen zich lange tijd goed in evenwicht. Targos Bevo Hc kwam het best uit de startblokken en nam een 5-2 voorsprong. Door de beide sterke verdedigingen en goed keeperswerk van Markus Hammerschmidt aan Panningse zijde en Gaby Birjovanu in het gastendoel kwamen de aanvallers nauwelijks aan scoren toe. FIQAS Aalsmeer knokte zich terug in de wedstrijd en nam zelfs een 8-5 voorsprong. Targos Bevo Hc knokte zich voorbeeldig terug. Op een gegeven moment hadden de mannen van trainer Harold Nusser een tien minuten durende numerieke minderheid, omdat de scheidsrechters strooiden met tijdstraffen. Targos Bevo Hc stond zelfs even met vier veldspelers op het veld. Ook die tegenslagen ving de mentaal sterke Panningse ploeg. Een opofferingsgezind als een team spelend Targos Bevo Hc verkleinde de achterstand en ging met 12-12 de rust in.

 

Beide ploegen hadden zich voor rust voor meer dan 100% gegeven. Er werd op het scherpst van de snede gestreden. Beide ploegen wilden niet verliezen. Met de uitblinkende Nick de Kuyper was Sonni de Jonge na rust de grote aanjager, die zijn tegenstanders gek maakte. Tot 15-15 gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Toen kon Targos Bevo Hc eindelijk een voorsprong van drie doelpunten forceren. Via 18-25 liep de ploeg uit tot 22-18. Het verzet van FIQAS Aalsmeer was gebroken. Targos Bevo Hc maakte het karwei in de slotfase professioneel af. De zege van 26-19 was verdiend. Targos Bevo Hc kwam in de stand op gelijke hoogte met FIQAS Aalsmeer, maar wat belangrijker was Targos Bevo Hc deelde FIQAS Aalsmeer een mokerslag toe. Een op een zeer sterkende verdediging leunende Panningse ploeg heeft de stijgende leun te pakken. Deze derde zege op rij versterkt het zelfvertrouwen. Komende zaterdag 11 februari speelt Targos Bevo Hc de laatste uitwedstrijd van dit BENE- Leagueseizoen tegen subtopper KV Sasja.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc: Nick de Kuyper 9, Sonni de Jonge 7, Jeroen van den Beucken 6, Niek Jordens 2, Max de Lange en Peter Lambert ieder 1.