Targos Bevo Hc klaar voor derby tegen OCI Lions 

Targos Bevo Hc maakt zich op voor de uitwedstrijd komende zaterdag in de BENE-League tegen OCI-Lions.  

Het goede nieuws is dat de ziekenboeg bij Bevo snel uitdunt. Sonni de Jonge en Dennis Vlijm kunnen spelen in Geleen. Alleen Dario Polman en Max de Lange zijn nog geblesseerd.

“Het is niet zo’n super belangrijke wedstrijd voor ons”, relativeert coach Martin Vlijm het belang van de Limburgse derby, doelend op de plek van zijn team op de ranglijst. Bevo staat zevende en heeft één punt meer dan hekkensluiter FIQAS Aalsmeer. Lions staat tweede met elf punten, drie minder dan koploper United HC Tongeren.

 

Landskampioenschap

Vlijm: “Het is geen finalewedstrijd om een prijs. Daarom moeten we niet teveel druk op deze wedstrijd zitten. Al blijft het natuurlijk wel een Limburgse derby. Het gaat er vooral om dat we goed handballen. Dan komt het plezier terug en gaan we vanzelf meer wedstrijden winnen.”

 

Afgelopen seizoen vochten Bevo en Lions voor het landskampioenschap. Na drie spannende finalewedstrijden trok Bevo uiteindelijk met één doelpunt verschil aan het langste eind.

In de Heuf eerder dit seizoen deelden beide teams de punten in de BENE-League. De ploeg uit Sittard-Geleen zal in eigen huis beslist uit zijn op revanche.

 

Zege

Van de andere kan zal Bevo de gewonnen wedstrijd tegen Volendam een vervolg willen geven. Bij vlagen werd er superieur gespeeld in de goed bezette Heuf. Drie minuten voor tijd leidde Volendam nog met twee doelpunten verschil. Toch wisten de manschappen van Martin Vlijm de zege naar zich toe te trekken: 29-28.

“Ik denk dat de jongens een hoop zelfvertrouwen hebben getankt na de verloren wedstrijden tegen Bocholt en Sasja. Tegen Sasja was het op alle fronten niet goed. Ook niet qua inzet.”

 

Wisselen

Man van de wedstrijd tegen Volendam, Eelco Weevers, maakte het beslissende doelpunt, op aangeven van de herstelde Nick de Kuyper. Die vreesde even dat de trainer hem na enkele fouten zou wisselen.

“Het was de eerste keer na zijn blessure dat Nick lang in het veld stond”, zegt de coach. “Natuurlijk, hij maakte een paar fouten. Maar we zaten nog wel in de wedstrijd. Ik liet hem staan in de hoop dat hij over het dipje heen kwam. Dat pakte goed uit. Als trainer moet je soms ook een beetje geluk hebben.”

Blij was Vlijm met een bijna volle Heuf. Het publiek stond de laatste minuten op de banken. “Dat vinden de spelers prettig. Als de fans je zo fanatiek aanmoedigen, dan kun je als speler net dat ene stapje extra zetten.”

 

Prognose

Aan een prognose waagt Vlijm zich niet. “We kunnen in de BENE-League van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Het publiek moet niet van ons verwachten dat we plotseling de sterren van de hemel spelen. Vorige week hebben we wel goede start gemaakt in die richting, al was het nog niet goed genoeg. Het moet nog veel beter en dat kunnen we ook. We zien wel wat de uitslag wordt. Als we maar goed handballen.”